Kultúra

Meghalt a Jóbarátok sztárja, Matthew Perry

HBO
HBO
Ötvennégy éves korában hunyt el a kanadai-amerikai színész, aki Chandler szerepében vált híressé.

A színészre Los Angeles-i otthonában, egy jakuzziban találták rá. Az eddigi információk alapján nem találtak idegenkezűségre utaló nyomot, írt a Los Angeles Times és a TMZ.com jelentése alapján az MTI.

Matthew Perry 1969. augusztus 19-én született, Montrealban és Los Angelesben nőtt fel. Gyerekszínészként kezdte, de a nagy áttörést az jelentette, amikor beválogatták az 1994-ben indult Jóbarátok (Friends) című sorozatba, amelyben Jennifer Aniston, Lisa Kudrow, Courteney Cox, David Schwimmer és Matt LeBlanc volt a többi főszereplő. A Jóbarátok a ’90-es évek legnépszerűbb tévésorozata volt, az utolsó adást az Egyesült Államokban 52,5 millió néző látta.

Press Agency / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Matthew Perry szerepelt a többi között a Bolond szél fúj, a Hajszál híján hősök, és a Bérgyilkos a szomszédom című mozifilmekben is.
A színész tavaly magyarul is megjelent Jóbarátok, szerelmek és az a Rettenet (Friends, Lovers, and the Big Terrible Thing) című könyvében őszintén írt függőségéről, betegségeiről és magányáról is. Memoárjából derült ki korábban az is, hogy Matthew Perry 49 évesen már hetekig küzdött az életéért, mert gyógyszerfüggősége miatt kirepedt a vastagbele. Akkor a családjának azt mondták, csak két százalék esélye van a túlélésre. A könyvből derült ki az is, hogy személyesen ő kérte a sorozat egyik alkotóját, Marta Kauffmant, hogy övé lehessen majd az utolsó mondat az 1994 és 2004 között fututt szitkomban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik