A Sugar Design Cukrászda feketeribizlis-tonkababos-feketeszezámos süteménye lett idén Budapest desszertje, amely először az Édes Napok Budapest csokoládé- és édességünnepen kóstolható meg péntektől vasárnapig a Szent István-bazilika előtt – írja az MTI.
Az Édes Napok Európa egyik legnagyobb csokoládé és édesség tematikájú szakvására; a Szent István-bazilika előtt több mint negyven kiállító édességeivel találkozhat a közönség – mondta el a Magyar Csokoládé és Édesség Szövetség (Csésze) keddi budapesti sajtótájékoztatóján Rebrus Csaba főszervező, a Csésze elnöke.
Mint kiemelte, a rendezvény legfontosabb célkitűzése, hogy segítse a magyar cukrászatok, édességmanufaktúrák megerősödését, népszerűsítését, így erősítve a minőségi édességfogyasztás kultúráját, illetve hogy a fókuszt a tömegáruk mellett a különleges hazai termékekre helyezzék – jegyezte meg.
Ehhez a célhoz járul hozzá a Budapest desszertje cukrászverseny is, aminek idei két fő hozzávalóját, a feketeribizlit és a tonkababot a tavalyi győztes választotta ki – mondta el Horváth Eszter, a Sugar Design Cukrászda tulajdonosa, aki hozzátette:
Horváth Vaslóczki Orsolyával, a Sugar főcukrászával együtt Japánban kóstolt először feketeszezámos süteményt, és azonnal beleszerettek az ízébe – mesélte, majd arról beszélt, hogya szezám jól harmonizál a savas gyümölcsökkel, ezért választották a piskótához, amelyhez liszt helyett pirított feketeszezámot használtak, így a piskóta gluténmentes lett.
Horváth Eszter kiemelte: a desszerthez Madagaszkár északi részén született, 65 százalékos kakaótartalmú különleges bio étcsokoládét használtak.