Kultúra

Az SZFE-n kapott osztályt az Operaház korábbi első karmestere, aki Ókovács székére is pályázott

Mónus Márton / MTI
Mónus Márton / MTI
Kesselyák Gergely helyett végül a sors döntött a színházvezetés és az előadóművészet közt.

Érdekes együttállásra mutatott rá a Mandiner: az elmúlt években az Operaház első karmestereként működő, annak főigazgatói székére tíz társával együtt pályázó, majd Ókovács Szilveszterrel szemben alulmaradó Kesselyák Gergely ősztől Nagy Viktorral közösen a Színház- és Filmművészeti Egyetem zenés színházi rendezőket képző osztályát vezeti majd.

A szakember a vezetői pozícióért való küzdelem részét képező meghallgatások során a három legjobbnak vélt jelölt közt volt, Csák János kulturális és innovációs miniszter azonban nem őt választotta.

Kesselyák – akinek szerződését Ókovács júniusban azonnali hatállyal mondta fel – az SZFE honlapján megjelent interjú szerint arról beszélt:

iskolában még nem tanított, de a rendezés és a vezénylés nagyon hasonlít a tanításra, így kimondottan várja a diákokkal való munkát.

Az elmúlt időszak kapcsán megjegyezte:

Az élet megoldja, mint ahogy nemrégiben is megoldotta azt, hogy ne kelljen választanom az előadóművészet és a színházvezetés között. […] Azokat a víziókat, amiket az elmúlt 15-20 évben kiérleltem magamban a magyar operajátszással kapcsolatban azokat szeretném megvalósítani, de ehhez valahol egyszer erős szakmai vezetést kell vállalnom a közeljövőben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik