Kultúra

Meghalt Goletz Géza

Meghalt a P. Mobil zenekar technikusa, Goletz Géza – erről az együttes írt szombaton a hivatalos Facebook-oldalán. A zenekar épp készült péntek esti koncertjére a hartai Duna-parton, amikor a koncert előtt Goletz összeesett, és bár defibrillátorral próbálták újraéleszteni, nem sikerült, közölte a Baon.hu.

A P. Mobil zenekar megrendült tagjai a koncertet kegyeleti okból nem tartották meg, előbbi okból a fellépést az estet záró ABS zenekar is lemondta.

Az esetről Szöllősi Rafael, mint a főszervező Hartaért Alapítvány elnöke adott tájékoztatást: „Péntek este 20:30 órától már folyamatosan áramlott a tömeg a hartai Duna-partra, a P. Mobil koncertje a várakozásunknak megfelelően vonzotta a látogatókat. A zenekar ekkor már javában rendezte be a színpadot, és 21 óra körül már közel minden adott volt ahhoz, hogy a zenészek a behangolást követően a húrok közé csapjanak. Sajnos nem ez történt, miközben a szervező kollégáim a 900 fős létszámkorlát miatt éppen kitették a „Rendezvény megtelt” táblát a fahíd sportpálya felőli feljárójánál, azt a hírt kaptam: munka közben rosszul lett a színpadot berendező, illetve a hangosításért felelős hangtechnikus.

Mire oda értem, már az egészségügyi személyzet megkezdte a defibrillátoros újraélesztést. Egyéb beavatkozások is történtek, de sajnos hiába küzdöttek a 74 éves férfi életéért úgy 35-40 percig, ő a helyszínen elhunyt.

Az eset mindenkit nagyon megrendített, így természetesen elfogadtuk a P. Mobil döntését, hogy a koncertet kegyeleti és technikai okból is lemondják. A P. Mobilt az ABS zenekar váltotta volna a színpadon, de mivel őket is sokkolta az eset, nem vállalták a fellépést.”

Aki a helyszínen pénteken nem kapta vissza a 3500 forintos napi belépőjegy árát, az szombaton 16 óráig e-mailben – a karszalag olvasható lefotózásával és a számlaszáma megadásával – visszakérheti.

A P. Mobil így búcsúzott technikusától:

„Mobilosok!

Tegnap este újra castingolt az égi zenekar. Technikust kerestek.

Ő magától sosem hagyta volna el a P.Mobilt.

De most nem kérdezték, csak vitték. Mellőlünk, a színpadról.

Ég veled Géza, legyen az álmod szép!”

Mobilosok!

Tegnap este újra castingolt az égi zenekar. Technikust kerestek.
Ő magától sosem hagyta volna el a…

Posted by P.Mobil-Official on Friday, August 11, 2023

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik