Kultúra

Fellépőruha, dalszöveg, bajuszfésű – 30 ezer tárgyat árvereznek el Freddie Mercury házából

Steve Jennings/WireImage
Steve Jennings/WireImage
A Sotheby's ehhez újraalkotta a Queen otthonának belső tereit.

Nagyszabású Freddie Mercury-aukciót tart szeptemberben a Sotheby’s, amelynek keretében több mint 30 ezer személyes tárgyát bocsátják árverésre az 1991-ben elhunyt énekesnek. Ezek között lesznek bútorok, evőeszközök, kézzel írt dalszövegek, kulcsfontosságú bajuszfésű, agyonhordott cipők és extravagáns fellépőruhák is, amelyeket szükség esetén Mercury saját kezűleg varrt át, hogy jobban bírják a színpadi mozgást.

A Sotheby’s annyira komolyan vette az árverést, hogy újraalkotta az énekes otthonának szobáit, így a tárgyakat az eredetihez hasonló belső terekben mutathatja majd be. A BBC erről készült videójából kiderül, hogy a tételeken keresztül egyszerre szeretnék Mercury életének nyilvános és privát oldalát is bemutatni. Tavaly elárverezték mér a Queen-frontember egykori luxusautóját is, a bevételt akkor egy ukrán klinika kapta.

A Mercury halálának 30. évfordulójára írt cikkünket itt olvashatják:

Kapcsolódó
Freddie Mercury egy nappal a halála előtt avatta be a világot betegségébe
1991. november 24-én halt meg Freddie Mercury, akit máig a popzene egyik legnagyobb énekesének tartanak. Nemcsak a színpadon volt színes egyéniség, ami halála évfordulójára készült összeállításunkból is kiderül.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik