Kultúra ismeretlen budapest

Konténerbe került a pesti belváros híres sportáruházának neonja

Néhány óráig talán még megmenthető.

A Kálvin tértől néhány lépésnyire húzódó Kecskeméti utcában működő Hungaria Sport áruház fényreklámja hétfő reggelre konténerbe került, ahonnan a tervek szerint ma még elszállítják őket egy hulladéktelepre – írja a We Love Budapest, így a kétségkívül utcaképi jelentőségű felirat is csatlakozik a főváros az elmúlt évtizedekben nyom nélkül eltűnt reklámjainak sorába.

Kivéve persze, ha valaki a következő órákban mentőakciót szervez érte – teszi hozzá a lap.

A hasonló betűk és feliratok kedvéért az elmúlt időszakban több neonmentő csoport is alakult, néhányuk pedig a varsói Neonmúzeumba került, de magángyűjtők egész sora mellett a régi bútorokkal és kiegészítőkkel teli lakberendezési áruházak is sokszor lecsapnak rájuk, így érthetetlen, hogy az üzlethelyiség tulajdonosa miért döntött a kukába hajítás mellett.

Népszava, Vásári hirdetési különszám, 1989. október / Arcanum Digitális Tudománytár A kondipánt reklámja a rendszerváltás évéből.

A Hungária Sportot a Sportpropaganda Vállalat jogutódjaként 1988-ban született Hungária-Sport Reklám és Marketing Vállalat hozta létre, a sárga felirat pedig harmincöt éven át késztette megállásra a járókelőket, P betűjének sárga borítása pedig már 2011-ben is hiányzott:

Google Street View Az üzletportál 2022 májusában, a Google utcaképén.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik