Kultúra

Ősszel indul a Demjén Ferenc slágereiből születő musical forgatása

NFI
NFI
Számos eddig nem ismert részletre derült fény, a premier időpontját egyelőre azonban még nem tudni.

A Hogyan tudnék élni nélküled? című musical egy kalandos balatoni nyár történetét meséli majd el, amely örökre megváltoztatja egy fiatal szerelmespár életét. A Demjén Ferenc slágereire felfűzött felnövés- és egyben felszabadulás-történet forgatókönyvét Kormos Anett Goda Krisztinával írta, a 700 milliós állami támogatással születő film rendezője Orosz Dénes, főszereplői pedig Törőcsik Franciska és Ember Márk lesznek. A forgatás késő ősszel kezdődik majd – olvasható az NFI sajtóközleményében.

A Poligamy, a Coming out és a Seveled rendezőjeként is jól ismert Orosz hozzátette:

Egy szerelmesfilm esetében minden azon áll, vagy bukik, kik a főszereplők. Törőcsik Franciska attraktív, muzikális, és tűpontos a színészi játéka. Öröm vele a jelenetek finomhangolása. Márkból pedig csak úgy árad a klasszikus férfibáj: visszafogott és szenvedélyes, zárkózott és extrovertált egyszerre. Szerintem ők ketten nagyszerűek lesznek együtt.

A közlemény a rövidesen első főszerepében (Cicaverzum) bemutatkozó Törőcsiket is idézi:

Mindig is vágyam volt egy olyan nagyszabású és színvonalas zenés produkcióban szerepelni, ahol kiélhetem a tánc és az éneklés iránti szerelmem, és a történet kifejezetten olyan, amit csak az itt élők érthetnek teljes egészében. Ezt hozza nekem a 90-es évek Balatonja, valamint Demjén Ferenc zenéje, ami megkérdőjelezhetetlen az elmúlt évtizedek zenei korszakában, és aminek nem csak összetéveszthetetlen a zenei világa, de amit a dalszövegei is kortalanná tesznek.

Szavaival a több zenekar tagjaként is aktív Ember Márk is egyetértett, akinek a gyerekkorát saját bevallása szerint is meghatározták a zenés filmek:

A Hair-t apukám mutatta, A Grease-t anyukám, A Made in Hungáriát a barátaim. Most itt van nekünk a lehetőség, hogy mi is megalkossunk egy olyan zenés filmet, amit egyszer valaki megmutat majd valakinek, akinek ez az élmény – remélhetőleg – egy életre szóló lesz. […] Azt biztosan kijelenthetem, hogy ez az egész stábra igaz. Demjén Ferenc dalaival dolgozni pedig különösen nagy és megtisztelő feladat. Ezek a zenék és szövegek mindenkinek ott vannak a fülében, a szívében, az emlékeiben és még sok generáció fogja ezeket a dalokat a sajátjának érezni. Remélem, mi is hozzá tudunk tenni ehhez. Nagyon izgulok, de annál jobban várom, hogy elkezdjen forogni a kamera.

A Hogyan tudnék élni nélküled? két fiatal mindent elsöprő szerelmének története. A készítők örökzöld slágereket, látványos táncjeleneteket, érzelmes és szórakoztató moziélményt ígérnek, ami két idősíkon vezet majd minket végig: ezek egyike a zenei karrierjében és magánéletében is
megrekedt harmincas főhősnőt követi, aki egy ismeretlen férfi által írt levélköteget talál elhunyt nagyapja házában, míg a másikban egy 1989-ben játszódó szerelmi történet rajzolódik ki, amikor a főhős édesanyja barátnőivel a Balatonnál nyaral, és közös életét tervezi az apja által
számára kijelölt és természetesen „minden szempontból tökéletes” vőlegényével. Csakhogy megismerkednek egy rockzenekar tagjaival, és mindent elsöpör a szerelem.

A film az IKO gyártásában készül, producere dr. Kirády Attila.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik