Kultúra

Hogyan tudnék élni nélküled? – a Pappa Pia után jön a Demjén-slágerekre felhúzott romkom

Kiss Nelly
Kiss Nelly
700 milliós állami támogatásból készül, a rendezője Orosz Dénes.

A Filmintézet 700 millió forint támogatást ítélt meg a Hogyan tudnék élni nélküled? címmel készülő zenés film gyártására – írja az NFI közleményében. A Demjén Ferenc dalait felvonultató produkció forgatókönyvét Kormos Anett és Goda Kriszta (Szabadság, szerelem, Csak szex más semmi, Kaméleon, BUÉK) írja, a rendező pedig Orosz Dénes (Poligamy, Coming out, Seveled) lesz, a forgatást hamarosan el is kezdik.

A két idősíkon játszódó film történetében a zenei karrierjében és magánéletében is megrekedt harmincas főhősnő egy ismeretlen férfi által írt levélköteget talál elhunyt nagyapja házában. A levelekből egy magával ragadó szerelmi történet rajzolódik ki 1989-ből, amikor a főhős édesanyja barátnőivel a Balatonnál nyaral, és közös életét tervezi az apja által számára kijelölt és természetesen „minden szempontból tökéletes” vőlegényével. A lányok megismerkednek egy rockzenekar tagjaival… és mindent elsöpör a szerelem

– foglalják össze az alapsztorit a film sillabuszában, hozzátéve, hogy a film főbb szereplőit már megtalálták az alkotók, néhány mellékszerepre azonban még folyik a válogatás. A film az IKO gyártásában készül, producere dr. Kirády Attila.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik