Kultúra

Lemondott a színművészeti egyetem kancellárja

Távozik az intézmény éléről Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) kancellárja, Szarka Gáborírta a a Színház- és Filmművészetért Alapítvány kuratóriumának közlése alapján az Index. Szarka, aki levezényelte a felsőoktatási intézmény mondellváltását, a 2022/23-as tanév záróünnepségét követően jelezte az alapítványnak, hogy kéri szerződése közös megegyezéssel történő megszüntetését. Az indokot nem nevezték meg. Szarka már a második SZFE-vezető, aki távozik: áprilisban Rátóti Zoltán jelentette be, hogy lemond a rektori címről.

Szarka Gábort 2020 szeptemberében nevezték ki az egyetem kancellárjának, miután a Vidnyánszky Attila által irányított kuratórium leváltotta a posztjáról Vonderviszt Lajost, az addigi kancellárt. A lépés a nemzetközi sajtó figyelmét is felkeltette, mert az új kancellár személyében Vidnyánszkyék egy volt katonát vetettek be a sorozaton tüntetéseket szervező diákokkal szemben. Szarkáról írtunk róla hosszabban:

Kapcsolódó
Ki az a Szarka Gábor, és miért rá bízták az SZFE-ügyet?
A kancellár, egykori ezredes jó pozíciókat kapott az elmúlt nyolc évben az állami szektorban, reflektorfénybe azonban csak most került.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik