Kultúra

Véletlen lehet, hogy a Netflix pont a Titan tragédiája után emelte a kínálatába a Titanicot

Archives du 7eme Art / Photo12 via AFP
Archives du 7eme Art / Photo12 via AFP
Legalábbis a szerződés részleteit ismerők ezt állítják, ennek ellenére a kommentelők kiborultak, szerintük a Netflix ugyanis kiárusítja a tragédiát.

Komoly felháborodást váltott ki az, hogy alig néhány nappal a Titan tengeralattjáró tragédiája után a Netflix elérhetővé teszi a streamingplatformon a Titanic című filmet. A Twitteren rengetegen posztoltak ezzel kapcsolatban, azzal vádolják a céget, hogy nyerészkedik a tragédiából.

„Nem hittem volna, hogy a Netflix olyan mélyre tud süllyedni, hogy a Titanicot a kínálatukba helyezzék” – írja az egyik kommentelő, míg egy másik gusztustalannak nevezi, hogy a streamingcég profitál a tragédiából.

Emberek haltak meg egy tragikus balesetben a Titanic mellett, visszataszító, hogy arra használják ezt a pillanatot, hogy újabb előfizetőket szerezzenek.

„Az ördög sosem alszik, de a Netflix sem” – írja egy újabb felháborodott felhasználó.

Bár a Netflix nem nyilatkozott az ügyben, a Variety információi szerint puszta véletlenről van szó. A lap olyanokkal beszélt, akik ismerik a licensz szerződés részleteit, tőlük azt tudta meg, hogy a kínálatba emeléssel kapcsolatos ügyleteket jellemzően már jóval korábban nyélbe ütik, így volt ez a Titanic esetében is, amelynek kínálatba emeléséről már rég megegyeztek. A belsős források szerint az üzletet már hónapokkal korábban, jóval a Titan tragédiája előtt megkötötték, így pusztán morbid véletlen, hogy a szerencsétlenség után nem sokkal felkerül a Netflixre a film.

A tragédia látványosan felélénkítette az érdeklődést a Titanic-tematika iránt: amellett, hogy James Cameron filmje iránt megnőtt az érdeklődés, a film híressé vált betétdalát, a My Heart Will Go Ont is újra rongyosra hallgatják.

Kapcsolódó
25 éves a Titanic, de ha most mutatnák be, akkor is ugyanolyan nagyot szólna
A Titanic a bemutatása óta eltelt 25 évben semmit sem öregedett. Az évforduló nyomán újra mozikban nézhető Titanic a filmtörténet egyik legkortalanabb, legnagyobb alkotása. Meg is mondjuk, miért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik