Kultúra

A Titan tragédiája nyomán újra felkerül a Netflixre a Titanic

20th Century Fox - Paramount Pic / Collection ChristopheL via AFP
20th Century Fox - Paramount Pic / Collection ChristopheL via AFP

A Titannal történtek újra ráirányították a figyelmet a Titanicra, és mindenre, ami a hajóval kapcsolatos: óriásit megy a Billboardon a My Heart Will Go On Celinde Diontól, és nagyon sokan keresik az eddigi legsikeresebb filmet is a hajóról, ennek nyomán az 1997-es Titanic újra felkerül a Netflixre.

Mint ismeretes, az óriási tengerjáró, amit elsüllyeszthetetlenként hirdettek, már első útján jéghegynek ütközött és elsüllyedt , az 1912-es tragédia pedig sokak szerint kísérteties hasonlóságokat mutat a Titanic roncsaihoz minden ellenjavallat ellenére lemerülő Titan történetével. Így nem is annyira meglepő, hogy James Cameron filmjére újult érdeklődéssel néznek az emberek, pláne, hogy a rendező, aki a film készítése előtt maga is többször lemerült a hajó roncsaihoz, afféle szakértőjeként a témának, meglehetősen sokat nyilatkozott a Titan ügyében.

A Titanicról készült számos játékfilm és doku mellett a legnagyobb popkulturális hatása egyértelműen Cameron filmjének van, amit egyébként most sem lehetetlen újranézni: a film idén huszonöt éves, aminek apropóján sok helyen újra  moziban vetítették, nálunk is lehetett újra nagyvásznon látni, és streamingen is elérhető a film, a legtöbb régióban a Paramount+ streamingplatformon, máshol az Amazon Prime Video adatbázisában, nálunk pedig a Disney+-on. Július 1-jétől viszont a legnagyobb streamingplatformon, a Netflixen is elérhetővé válik a film, ami egyébként kimondottan jól öregedett.

Kapcsolódó
25 éves a Titanic, de ha most mutatnák be, akkor is ugyanolyan nagyot szólna
A Titanic a bemutatása óta eltelt 25 évben semmit sem öregedett. Az évforduló nyomán újra mozikban nézhető Titanic a filmtörténet egyik legkortalanabb, legnagyobb alkotása. Meg is mondjuk, miért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik