Kultúra

MCC-főigazgató a Libriről: Mi ebben egy stratégiai befektetést láttunk

MTI/Balogh Zoltán
MTI/Balogh Zoltán

Az MCC már eddig is kisebbségi tulajdonosa volt a Librinek. Mi ebben egy stratégiai befektetést láttunk. A Libri egy nagyon jól működő cég, kiváló munkatársak dolgoznak ott, kiváló könyveket ad ki és nagyon eredményesen működik. Éppen ezért az MCC szempontjából ez egy jó befektetés

– mondta az InfoRádióban a Mathias Corvinus Collegium főigazgatója, miután felvásárolták a Librit.

Szalai Zoltán szerint a kultúrához, a könyvhöz való hozzáállás, a magyar könyvpiac fejlesztése illik az MCC profiljához. Oktatással, kultúrával, kutatással foglalkoznak, és ilyen módon ez a befektetés az MCC-hez nemcsak az üzleti szempontok, hanem a tudás és a hozzáállás miatt is közel áll.

Többségi tulajdonosként úgy látják, a cég az elmúlt években kiválóan működik, a menedzsment jól ellátja feladatát, és azt szeretnék, hogy ez folytatódjon, a jövőben pedig fejlődjön a Libri, és a kereskedelmi és kiadói oldalon ellátott minőségi munkát még magasabb színvonalon folytassa.

Szalai Zoltán közölte, hogy a csoport operatív irányításában nem terveznek változtatást, a vezetőkkel évek óta igazgatósági szinten együtt dolgoznak. Úgy véli, kölcsönösen elmondható, hogy jó munkakapcsolat alakult ki, és ezt szeretnék a jövőben is folytatni.

A könyvkínálat tartalmán sem terveznek változtatást a jövőben. A Librinek minden piaci igényt ki kell szolgálnia, tehát, ha valaki bemegy könyvet vásárolni, a keresett könyvet megtalálhatja.

Szalai Zoltán elmondása szerint olyan céljuk nincs, hogy a többségi tulajdonrész megszerzésével szélesebb körben juttassák el az olvasókhoz a kiadványaikat.

Az MCC könyveit most is forgalmazzák a nagy kereskedőcégeknél, saját webshopot is üzemeltetnek, megjelennek a könyvvásárokon, fesztiválokon, a rendezvényeiken standolnak és meg lehet vásárolni a pultoknál a kiadványaikat.

Ezeket a jövőben is ugyanilyen módon kívánjuk terjeszteni, és reméljük, hogy a jövőben is minél több olvasó dönt úgy, hogy az MCC Press könyveit megvásárolja

– tette hozzá a Mathias Corvinus Collegium főigazgatója.

Kapcsolódó
Írószövetség: A Libri tulajdonosváltása hozzájárulhat a kiegyensúlyozottabb piaci működéshez
A Magyar Írószövetség nem aggódik, sőt, várakozásokkal tekint a jövőbe a Libri-felvásárlás után.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik