Kultúra

Tarr Béla közreműködésével Pipás Pistáról készít sorozatot az AMC

Hazai saját gyártású sorozat fejlesztésébe kezd az AMC Networks International. A Fata Morgana című sorozat az AMC közleménye szerint „a klasszikus westernfilmeket alapul véve egészen különleges műfajt igyekszik megteremteni, méghozzá a Kusturica-féle vadkelet után a kelet másik, századfordulós arcát, egy női sorson keresztül.”

Tavaly már a Variety cikkezett arról, hogy Pálfi György és Tarr Béla is részt vesz a Pipás Pistáról szóló sorozat fejlesztésében: a forgatókönyvíró Harmi Gábor akkor mesélte el a múlt század elejének tanyavilágán élt Fődi Viktória igaz történetét, aki miután megözvegyült, férfinak öltözött, pipázni kezdett – innen a neve –, és a környékbeli asszonyok által megbízott bérgyilkossá vált, aki férjeket ölt. Alighanem húsz-harminc áldozata is volt, de csak kettőt tudtak valóban rábizonyítani. A sorozat tehát egy nő bosszúhadjáratát mutatja be.

A Kossuth-díjas filmrendező és forgatókönyvíró Tarr Béla kreatív producer közreműködésével készülő Fata Morgana sorozatról tavaly azt írtuk, a fejlesztés még folyamatban van, azóta viszont együttműködő partnere is lett az AMC mellett, mégpedig az Oble Studios.

A Tóth Csaba kreatív producer által jegyzett projektben megnevezték még Harmi Gábor showrunnert, valamint Ruttkay Zsófi, Pálfi György és Papp Gábor társszerzőket is. A Fata Morgana a Content Budapest Series Pitch 2023 döntőjébe jutott, ahol június 27-én mutatkozik be a zsűrinek. A produkciós csapat jelenleg finanszírozási partnereket gyűjt, hogy továbbléphessenek a történet kidolgozásában és életre kelthessék a sorozatot

Ajánlott videó

Olvasói sztorik