Kultúra

Magát férfinak kiadó bérgyilkosnőről készít feminista westernsorozatot Pálfi György és Tarr Béla

Feminista westernsorozatot készít az AMC-nek Pálfi György és Tarr Béla Fata Morgana címmel, Pálfi rendezésében és Tarr producerkedésével, írta meg a Variety. A hírt a Film.hu szúrta ki, a lap ennek kapcsán meg is kérdezte Harmi Gábor forgatókönyvírót és Tóth Csaba kreatív producert a készülő sorozatról. A forgatókönyvíró elmondta, egy tizenöt évvel ezelőtti egyetemi kvízen hallott először Pipás Pista történetéről, aki börtönbe kerülve napokig nem volt hajlandó fürdeni, mert azt állította, hogy ha a bőréhez víz ér, akkor meghal – aztán kiderült, hogy valójában nő.

Ez annyira felkeltette Harmiék figyelmét, hogy kutatni kezdtek a nő után, akit Fődi Viktóriának hívtak, és a Szeged környéki tanyavilág sorozatgyilkosaként vált hírhedtté. Fődi szegény sorból származott, bántalmazó szülőktől, majd egyik erőszakos férfitól került a másikig. Egy napon azonban megözvegyült, és akkor kezdődött el kettős élete: férfinak öltözött, pipázni kezdett – innen a neve –, eleinte csak azért, mert férfiként több napszámot kaphatott, mint nőként, majd egy ponton valahogy a környékbeli asszonyok által megbízott bérgyilkossá vált, aki férjeket ölt. Alighanem húsz-harminc áldozata is volt, de csak kettőt tudtak valóban rábizonyítani.

Wikipédia Pipás Pista / Fődi Viktória az 1930-as években.

Pálfi György úgy került a projekt közelébe, hogy ő tanította a forgatókönyvíró Harmit. A szerzői jogokat az AMC Networks közép-európai leányvállalata vette meg, ha a sorozat megvalósul, akkor ez lesz a cég első saját gyártású sorozata. Ehhez azonban társproducerekre van szükségük, amiben sokat segíthet, hogy a projekt épp az öt döntős közé került egy nemzetközi pitchfórumon, a Conectán.

A projekt komoly érdeklődést váltott ki az iparág minden területén: tárgyalásokat folytatunk ügynökökkel, nemzetközi vevőkkel és streamingszolgáltatókkal is, és várhatóan az év végéig sikerül biztosítanunk a teljes finanszírozást. A legújabb fejlemény, hogy a legendás magyar rendező, Tarr Béla executive producerként csatlakozott a projekthez, ami szintén nagy megtiszteltetés, és a projekt valódi érdemeiről tanúskodik

– nyilatkozta Harmi Gábor.

A forgatókönyvet Ruttkay Zsófi, Papp Gábor, Pálfi György és Harmi Gábor közösen írták. A hatrészes sorozat egyórás részekből épülne fel. A fejlesztés még folyamatban van, de a forgatókönyv és az évad íve már összeállt, most a történet részleteit tervezik, illetve helyszíneket és szereplőket keresnek. Az elképzelés szerint a sorozat Pálfi és Tarr képi világát idézi majd, hangsúlyozva az alföldi táj szépségét, afféle eastern jelleggel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik