Kultúra

Júniusban újra belenézünk a Fekete tükörbe, visszatér a Vaják, Samantháról nem is beszélve

Netflix
Netflix
A hónap inkább a visszatérő sorozatoktól lesz hangos, semmint a vadonatúj projektekről: újabb öt résszel támad a Black Mirror, elkezdhetjük a Vaják harmadik évadát, és egy régi ismerős is feltűnik a Szex és New York folytatásában. De lesz még itt géprablókkal küzdő Idris Elba, aztán egy szextúladagolásos Sam Levinson-Abel Tesfaye koprodukció, és megnézhetjük, hogyan fest Tom Holland 70-es évekbeli frizurával, Mundruczó Kornél rendezésében. Búcsúzó sorozatok ismét lesznek: a Jack Ryan, a Harcos, a Titánok, a Mayans MC és a Manifest kerülnek a veszteséglistára.

Fekete tükör 6, Netflix

Június ?

A talán legnagyobb durranásnak még nincs pontos dátuma, csak annyit tudunk, valamikor június közepén érkezik majd Charlie Brooker disztópikus sorozatának öt újabb epizódja. Az egymáshoz szokás szerint nem kapcsolódó részek – amikben többek közt Salma Hayek Pinault, Michael Cera, illetve Aaron Paul is feltűnik – ezúttal is a technológia fejlődésének ránk leselkedő veszélyeit mutatják majd be, az alkotók szerint még megdöbbentőbb fordulatokkal.

A következő napok, Netflix

Június 1.

A Netflix válasza a Csernobilra: a japán 8 részes sorozat a 2011-es fukusimai atomerőmű-baleset eseményeit rekonstruálja, a történet különféle szereplőinek szemszögét is megmutatva.

Mayans MC 5, HBO Max

Június 1.

Utolsó évada lesz ez a mexikói-amerikai határon játszódó krimisorozatnak, melyben EZ háborúba vezeti a bandát a Sons of Anarchy ellen.

Szerencse, HBO Max

Június 1.

Alejandro Amenábar kalandsorozata csaknem két évvel ezelőtt került fel egy spanyol streamingoldalra, most pedig a magyar nézők is láthatják Stanley Tuccit kincsvadászként.

Deadloch, Amazon Prime Video

Június 2.

Az ausztrál sorozat egy álmos tasmániai kisvárosban játszódik, amelynek a nyugalmát egy egy helyi férfi holtteste kavarja fel. Három nő nyomoz az ügyben, akik nagyon különböznek egymástól, de félre kell tenniük az ellentéteket.

Manifest 4., Netflix

Június 2.

Az NBC-n indult sorozat a Netflixen fejeződik be: a búcsúévad első felét még tavaly novemberben mutatták be, most pedig végre tényleg le kell, hogy hulljon a lepel a 828-as járat összes titkáról.

Örvénylés, Netflix

Június 2.

A hazájában tavaly nagy sikerrel bemutatott sci-fi thriller (eredeti címe Vortex) 2025-ben játszódik, amikor a virtuális valóság lehetővé teszi a nyomozók számára, hogy újra megnézzék a régi bűnügyi helyszíneket. Egy hiba a VR-ben lehetővé teszi a rendőrkapitány Ludovic (Tomer Sisley) számára, hogy visszamenve az időben megmentse 27 éve halott első feleségét, noha már lett neki időközben egy második.

Dalgliesh 2, Epic Drama

Június 5.

A PD James regényei alapján készült sorozat második évadában Adam Dalgliesh felügyelő (Bertie Carvel) beletörődik felesége és gyereke elveszítésébe, miközben újabb bűntényeket kell megoldania.

Az idol, HBO Max

Június 5.

Sam Levinson (Eufória) és a közelmúltig The Weeknd néven futó popsztár, Abel Tesfaye közös sorozatába, melyben Tesfaye szerepel is, és egy szektavezér klubtulajdonost alakít, aki a hatása alá vonja a legnagyobb amerikai popsztárt (Lily-Rose Depp). A sorozatot Cannes-ban mutatták be nemrég, kisebb botrányokat kiváltva, és abban biztosak lehetünk, hogy igen sok meztelenség és szex lesz benne.

Stockholm bandája, Netflix

Június 5.

A hídban és A tetovált lány filmekben is dolgozó Camilla Ahlgren eredetileg Barracuda Queens címen futó sorozata egy fiatal nőkből álló csoport történetét meséli el, akik betöréseket követnek el, hogy felszabaduljanak a nőkkel szembeni elvárások alól.

Az amerikai vendég, HBO Max

Június 6.

A brazil sorozat az egykori amerikai elnök, Teddy Roosevelt útját követi, aki leköszönését követően, 1913-ban a brazil hadsereg tisztje, Cândido Rondon oldalán az Amazonas ismeretlen régióinak felfedezésére indult.

Saint X, Disney+

Június 7.

Az Alexis Schaitkin magyarul is megjelent regénye alapján készült sorozat egy fiatal nő karibi nyaralása alatt bekövetkezett rejtélyes haláláról szól, és az áldozat húgáról, aki veszélyes kalandba bocsátkozva megpróbálja kideríteni az igazságot.

A zsúfolt szoba, Apple TV+

Június 9.

A Daniel Keyes The Minds of Billy Milligan című dokumentumregénye alapján készült pszichológiai thriller-sorozat 1979-ben játszódik New Yorkban, ahol egy fiatalembert (Tom Holland) letartóztatnak egy lövöldözés miatt, és egy pszichológus (Amanda Seyfried) próbálja meg megfejteni a bűncselekményhez vezető rejtélyeket. Akiva Goldsman legújabb sorozatában néhány részt (mindjárt az elsőt is) Mundruczó Kornél rendezett.

Kopók, Netflix

Június 9.

E koreai sorozat három fiatal történetét mutatja be, akik pénzhajhászás közben uzsorások közé keverednek, és abból természetesen semmi jó nem sülhet ki.

Lucky Hank, HBO Max

Június 11.

A Better Call Saul után Bob Odenkirk újra sorozatfőszerepben látható: egy alulfinanszírozott pennsylvaniai főiskola angol tanszékvezetőjét játssza, aki a kapuzárási pánik és a teljes összeomlás határán mozog, miközben magán- és szakmai élete rendhagyó káoszában navigál.

Alul semmi, Disney+

Június 14.

25 év után folytatódik a sztriptízelő sheffieldi munkások története: a nálunk is népszerű film forgatókönyvírója, Simon Beaufoy a sorozat társalkotója, de az előzetesek szerint itt ne annyira férfisztriptízre számítsunk, hanem a szereplők sorsát követhetjük tovább. Visszatér a film összes főbb szereplője, köztük Robert Carlyle is.

Star Trek: Különös új világok 2., SkyShowtime

Június 15.

A Kirk kapitány előtti évtizedben játszódó sorozat második évadában Pike kapitány (Anson Mount) és legénysége még eszeveszettebb kalandokba keveredik majd, mint az elsőben, legalábbis ezt ígérik az alkotók.

Outlander – Az idegen 7, Netflix

Június 17.

Az időutazó skót nővér, Claire (Caitríona Balfe) újabb nehézségekkel néz szembe a 18. századi idősíkon, ahol ezúttal gyilkossággal vádolják. Remélhetőleg lelepleződik az igazi tettes, mielőtt ráfordulnánk az utolsó, nyolcadik évadra.

Vádlott, HBO Max

Június 18.

Howard Gordon (Homeland: A belső ellenség) egy azonos című brit produkción alapuló antológia-sorozatában hétköznapi embereket láthatunk, akikben az a közös, hogy mindannyian bíróság elé kerültek. Minden egyes epizód egy-egy ilyen esetet mesél el, a vádlottak szemszögéből.

Warszawianka, SkyShowtime

Június 19.

A lengyel sorozat főhőse egy negyvenes playboy (Borys Szyc), akinek a tragikomikus varsói kalandjait láthatjuk, amint megpróbálja megérteni a modern világot. Jakub Zulczyk (Elvakít a fény) sorozatában ráadásul olyan nagynevű színészek láthatók, mint Krystyna Janda, Jerzy Skolimowski és Zofia Wichlacz.

Az erényes Gemstone-ék 3, HBO Max

Június 19.

Danny McBride vígjátéksorozata harmadik évadában a dúsgazdag amerikai egyházvezető fiai végre átveszik az egyház irányítását, rájönnek, hogy a vezetés nehezebb, mint képzelték, és hogy extravagáns életmódjuknak súlyos ára van.

Titkos invázió, Disney+

Június 21.

Az új Marvel-sorozatban Nick Fury (Samuel L. Jackson) értesül róla, hogy alakváltó skrullok egy csapata titkos földi inváziót tervez. Fury összeáll szövetségeseivel – köztük Talosszal (Ben Mendelsohn) aki a Földön kezdett új életet –, és versenyt futnak az idővel, hogy megakadályozzák az inváziót és megmentsék az emberiséget.

És egyszer csak… 2, HBO Max

Június 22.

A Szex és New York újratöltését ugyan kritikusunk imádta, de azért tény ami tény, Samantha (Kim Cattrall) nélkül nem lehet az igazi. Friss hír azonban, hogy Samantha végre felbukkan a második évadban, kell még ezen kívül bármi?

Alvó kutya, Netflix

Június 22.

A The Exchange Principle című izraeli sorozat német remake-jében egy volt nyomozó, aki most az utcán él, az igazságot keresi, miután egy új haláleset kétségeket ébreszt egy állítólagosan lezárt gyilkossági ügyben. Egy feltörekvő fiatal ügyész segítségével egy ijesztő összeesküvésre bukkannak, amelynek szálai messzire vezetnek.

Titánok 4, Netflix

Június 25.

A DC-univerzum mostoha sorsú sorozata megjárta a DC Universe-t, az HBO Maxot és végül a Netflixen fejeződik be. A két részre osztott 4. évad tavaly novemberben indult, május közepén fejeződött be, nálunk pedig júniusban kerül fel egyben.

Az eltérített járat, Apple TV+

Június 28.

Egy rendkívül feszült drámasorozat, mely hét epizódban beszéli el egy hétórás repülőút történetét. A gépet ugyanis elrabolják, ahol azonban emberükre akadnak egy üzleti tárgyalásokkal foglalkozó férfi (Idris Elba) személyében, aki az utasok és a pilóták egyetlen reménye lesz.

Harcos 3, HBO Max

Június 29.

A harcművészeti akció sorozat a Titánokhoz hasonlóan szintén menet közben került át az HBO Maxra (a Cinemaxon indult), és ezzel az évaddal búcsúzik is. A Bruce Lee írásain alapuló, és a 19. századi San Francisco kínai negyedében játszódó sorozat búcsúévadában a kormányzó Mai Ling (Dianne Doan) megszilárdítaná hatalmát, miközben a harcművész-csodagyerek Ahn Sahm (Andrew Koji) is új kihívásokkal szembesül.

Vaják 3, Netflix

Június 29.

A rendkívül népszerű fantasy sorozat új évadában Geralt (Henry Cavill) ráébred, hogy többé nem nyomhatja el az érzéseit, és végre ráébred, hogy Yennefer (Anya Chalotra) és Ciri (Freya Allan) a legfontosabbak az életében, ezért innentől már értük is küzd. Ez azonban nem könnyű, hiszen a fél világ Cirit keresi. Az évad két részletben érkezik majd.

Tom Clancy’s Jack Ryan 4, Amazon Prime Video

Június 30.

Jack Ryan (John Krasinski) ezúttal már a CIA igazgató-helyettese, és drogkartellekkel, terroristákkal és egy belföldi összeesküvéssel gyűlik majd meg a baja. A sorozat utolsó évadát nagyon látványos helyszíneken forgatták, Horvátországtól kezdve a Kanári-szigeteken át Budapestig.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik