Kultúra

A homofób törvény miatt az ifjúsági polcról a szórakoztató könyvek közé kerül egy magyar regénysorozat a Libriben

Helena-trilógia / Facebook
Helena-trilógia / Facebook
Papp Dóra Helena-trilógiájának lesz új helye, hiszen a törvény a homoszexualitást orosz mintára a transzneműséggel és a pedofíliával mossa össze.

Meglepő változást léptetett életbe a Libri: Papp Dóra kortárs író három könyve, a Tükörlelkek 1., a Tükörlelkek 2., illetve az Interferencia (Helena-trilógia 3.) a két évvel ezelőtt hozott germekvédelmi jogszabály szerint tizennyolc éven aluliak számára nem terjeszthető – írta a könyváruház a kiadónak elküldött leveléről beszámoló szerző saját Facebook-oldalán.

Az Eduline által észrevett poszt szerint a könyvek nyolc éve kaphatók már az ifjúsági irodalom kategóriában (jelenleg épp a negyedik kiadása fut), hogy

a tizennégy éven felüli korosztály megtalálhassa és felfedezhesse a tizenhat éves Orsi, illetve a tizennyolc éves Kriszti párhuzamosan futó történetét,

ennek most azonban vége, hiszen a homoszexualitást orosz mintára a transzneműséggel és a pedofíliával összemosó törvény szerint a kötetek esetében megáll a homoszexualitás „népszerűsítésének” vádja.

A könyvek ezzel nem tűnnek el az áruház kínálatából, a válotzás azonban teljesen nonszensznek látszik, hiszen azt

az ifjúsági irodalomnak helyet adó polcról a szórakoztató irodalom kategóriába sorolják át,

hasonlóan az azonos kiadó által nyomott Victoria Aveyard-regényekhez – írja Papp.

A döntés a poszt szerint nem tűnik teljes egészében megalapozottnak, hiszen a Cicero Könyvstúdió számos olyan könyvet tart a piacon, amik témáikkal érintik az LMBTQ-emberek világát.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik