Kultúra

Guy Pearce visszatér az ausztrál Szomszédok újraélesztésében

ANDREW COWIE / AFP
ANDREW COWIE / AFP

Alig egy hónapja jelentették be, hogy újraindul az ausztrálok leghosszabb ideje futó, majd tavaly elkaszált szappanoperája, a Szomszédok (Neighbours), most pedig egy nagy visszatérő is jelezte, hogy benne van a folytatásban: Guy Pearce megerősítette, hogy visszatér Mike Youngként.

A sorozat rajongóit tavaly sokkolta a hír, hogy az 1985 óta műsoron levő sorozatból pénzügyi nehézségek miatt nem készül több rész. A záróepizódra olyan sztárok tértek vissza Pearce mellett, mint Margot Robbie, Kylie Minogue vagy Jason Donovan. A finálét nagy érdeklődés övezte – Ausztráliában 1,2 millióan nézték meg, Nagy-Britanniában 3 millióan –, így nem meglepő, hogy az Amazon látott potenciált az ikonikus szappanopera felélesztésében. Ráadásul az eredeti stáb közül többen is szívesen tértek vissza – köztük Pearce is, aki a tavalyi finálét leszámítva 1989 óta nem volt látható a sorozatban.

A színész a Good Weekend Talks podcastjában mondta el sokat sejtetően, hogy „talán lesz benne egy-két jelenésem”, hozzátéve, hogy szeretné méltó módon lezárni Mike Young történetét. Pearce 1986-ban tűnt fel először a szappanoperában, három évig, közel 450 epizódon keresztül volt a sorozat rendszeres szereplője.

A színész korábban azt nyilatkozta, hogy az Amazon döntése miatt a tavaly nagy csinadrattával bejelentett finálé inkább tűnik egy meglehetősen drága ujjgyakorlatnak. Azt is hozzátette, hogy a záróepizódban szintén feltűnő Margot Robbie jogosan igényelhetné vissza azt a ládányi pezsgőt, amelyet búcsúajándékként a sorozat producereinek küldött.

Pearce és az eredeti stáb mellett nemcsak régi arcok térnek vissza, hanem új karakterek is: bejelentették például, hogy Mischa Barton is felbukkan majd a sorozatban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik