Kultúra

Harmadik, egyben befejező évadot kap a Star Wars: A Rossz Osztag

Lucasfilm
Lucasfilm
Újabb fontos bejelentés történt a londoni Star Wars Celebration eseményen.

Negyedik napjához érkezett a 2023-as Star Wars Celebration, ahol – helyi idő szerint – 11 órakor vette kezdetét a Star Wars: The Bad Batch (magyarul a kissé butácska című A Rossz Osztag) animációs szériának szentelt panelbeszélgetés, aminek a végén a sorozat jelenlévő alkotói bejelentették, hogy a sorozat folytatódik a nemrég lezárult második évadot követően.

A már javában készített harmadik évad valamikor 2024-ben kerül majd fel a Disney+ kínálatába, és már az is biztos, hogy ez a szezon fogja lezárni a Rossz Osztag olykor szívszorító történetét.

A Star Wars: A Rossz Osztag a hét évadig jutó Star Wars: A klónok háborúja spin-off sorozata, amiben A klónok háborúja hetedik évadában megismert 99-es klónosztag, más néven a Rossz Osztag körül bonyolódik a cselekmény, akik a Köztársaság bukásával végződő háborút követően igyekeznek megtalálni helyüket az újonnan alakult Galaktikus Birodalomban.

Bár animációs szériáról van szó, koránt sem gyerekeknek készült,

és az amúgy kifejezetten jól megírt történet mellett azért is érdemes megnézni az eddigi két évad 32 epizódját, mert a – szintén – klónos elődjéhez hasonlóan csodálatos módon egészítik ki az élőszereplős filmekben és szériákban megismert univerzumot. Arról nem is beszélve, hogy itt is felbukkannak olyan jelentős szereplők (Fennec Shand, Grand Moff Tarkin, Palpatine császár), akikkel találkozhatunk az élőszereplős filmekben és sorozatokban is.

A Star Wars Celebration keretében a jelenlévőknek le is vetítettek egy kis ízelítőt a jelenleg is készülő harmadik évadból, ami a második évad történéseit követően megerősítette, hogy – például A mandalórihoz hasonlóan – A sithek bosszúja és az Egy új remény között időszakban játszódó történet bizony kapcsolódik a harmadik Star Wars-trilógiához, hátteret biztosítva az ott történtekhez, kifejezetten a Skywalker kora eseményeit illetően.

Kapcsolódó
Újabb Star Wars-film készül Daisy Ridley főszereplésével
Érkeznek az első információk a Lucasfilm és a Disney jövőbeni terveiről.

A 24.hu a Disney vendégeként vesz részt az eseményen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik