Kultúra

„Góliát szóba állt Dáviddal” – valószínűleg nem lesz per a Fortepan és az MTVA viszályából

Bruzák Noémi / MTI
Bruzák Noémi / MTI

A Fortepan egyik vezetője szerint nem terelik jogi útra a tegnap kirobbanó viszályt az online archívum és az MTVA között. Török András, a Fortepan egyik menedzsere szerint szerint jelenleg épp egyeztetés folyik az ügyben, és bíztatóak a kilátások.

Lesz per? Úgy néz ki, nem. Az archívum egyik szakemberével, középvezetőjével sikerült telefonon beszélni, és valószínű, hogy szervezünk egy közös, nyilvános beszélgetést az archívumok kihívásairól, az ingyenességről, a CC (Creative Commons) licencekről. Ez jó iránynak tűnik. Góliát szóba állt Dáviddal, Most úgy tűnik, érdemes volt beleállni a dologba. Úgy látszik, az MTVA-nál is olvasták a Bibliát

– írtja posztjában Török.

Ahogy azt tegnap mi is megírtuk, az MTVA kemény hangú levélben szólította fel a Fortepant nagyjából ezer fénykép – köztük Kudlik Júliát, Vitray Tamást és Jeles András ábrázoló fotók – törlésére mindezt azzal indokolva, hogy ők a valódi jogtulajdonosok. Az MTVA azóta már lapunknak is nyilatkozott az ügyről, Török posztja pedig tovább árnyalja a kérdéses fotók helyzetét.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik