Kultúra

Szigorú edzők, pontok, vesszők – Slow Village-klippremier

Slow Village
Slow Village

Új EP-t jelentet meg a Slow Village ; címmel (igen, ez egy pontosvessző, és itt lehet meghallgatni), és erről a Bárcsak című dalhoz készült videoklip, mely a 24.hu-n látható először.

A kislemez elkészítésének folyamata ezúttal nem a nálunk már-már szokásosnak is mondható, improvizatív és gesztusszerű stúdióbombázás volt. Több alkalommal visszatértünk a dalokhoz, több fázison át nyerték el végleges alakjukat és hangzásukat

– mondta az EP-ről az együttes egyik MC-je, Tink, azaz Balázsovics Mihály.

A ; anyag számomra egy lassabb tűzön szakszerűen főzött távolabbi konyha fogása és ízvilága. Kedvemre valónak és általánosságban ízletesnek gondolom, mégha más is a fűszerezése. Örülök és büszke vagyok rá, hogy elkészítettük!

A videoklipet Regős Ábel rendezte, a kreatív producer Sánta Balázs volt. Az alkotók papírkivágásos stop motion technika elemek mellett digitális trükköket is alkalmaztak, az élőszereplős jelenetek operatőre Orosz Bálint volt, az animációs tervezésben és kivitelezésben közreműködött Nagy Judit Borbála és Czauner Kata.

Regős Ábel korábban már rendezett klipet a Slow Village-nek az Amiben című dalhoz, mely a legjobb koncepció kategóriában nyert díjat a Magyar Klipszemlén 2021-ben, míg a zenekar legutóbbi klipje, a Sztoritell a Magyar Klipszemle fődíját nyerte el tavaly októberben.

A Slow Village legközelebb február 25-én Veszprémben lép fel a Holtszezon Irodalmi Fesztiválon, Budapesten pedig március 25-én az Akvárium Klubban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik