Kultúra ismeretlen budapest

Márciusban jön a 129 című sci-fi, ami megmutatja, milyen lehet Budapest negyven év múlva

129
129
Nem lesz annyira szívderítő látvány.

Alig egy hónap múlva, március másodikán kerül majd a mozikba Peter Noel sci-fije, a Csősz Boglárka produceri munkájával valósággá vált 129, aminek első előzetesét január végén mi is bemutattuk.

A két idősíkon játszódó filmben az emberek privát szférájára és magánéletére egy gigacég teszi rá a kezét, sokakat pedig saját tulajdonának is tekint – ez okozza a bonyodalmat, hiszen a 129-es katona előbb megszökik a laborból, majd megpróbál fényt deríteni arra, hogy mi is történt vele a múltban.

A második, hosszabb előzetest nemrégiben az IGN tette közzé, ami még több jelenetbe enged bepillantást, még többet mutatva abból, hogy a készítők, illetve a logójával az anyag végén logójávaé egy pillanatra feltűnő TSPC Mérnökiroda hogyan is képzelik el 2063 Budapestjét.

Röviden:

nem épp barátságosan, tele nem túl szimpatikus magasházakkal, repülő autókkal, illetve különböző méretű beszélő  (és nem ritkán mérges) robotokkal.

 

A főbb felismerhető helyszíneket külön galériában gyűjtöttük össze:

Galéria
129
A Hősök terére néző Szépművészeti Múzeum előtt méretes hologram, a Podmaniczky utca vonalában pedig egy jókora lakó- vagy irodatömb látszik. Az égre vetített hirdetések városképet romboló hatásának elemzésétől pedig nagyvonalúan tekintsünk el.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik