Kultúra

Készül a Michael Jackson-film, már a rendezője is megvan

CARLO ALLEGRI / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / GETTY IMAGES VIA AFP
CARLO ALLEGRI / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / GETTY IMAGES VIA AFP
Még idén elkezdik forgatni az életrajzi filmet, nagy kérdés, hogy mennyire lesz bevállalós az olyan kínos botrányokkal kapcsolatban, mint a popsztár gyermekmolesztálási pere.

Egyre biztosabb, hogy nagy életrajzi filmdömping következő versenyzője a Michael Jacksonról készített darab lesz, amelynek a Deadline értesülései szerint már meg is van a rendezője Antoine Fuqua személyében.

Azt már egy ideje tudni lehet, hogy a Bohém rapszódiát producerként jegyző Graham King Freddie Mercury után Jacksonról is filmet akar készíteni, amelynek a forgatókönyvét a háromszoros Oscar-jelölt John Logan írja. Az is világos volt, hogy mivel a producerek közt helyet foglal John Branca és John McClain, a zenész hagyatékának társvégrehajtói is, az életrajzi film készítői valószínűleg kesztyűs kézzel bánnak majd az olyan kínos fejezetekkel, mint a popsztár gyerekmolesztálási botrányai. Ugyanakkor azt ígérik, hogy életének minden aspektusát bemutatják majd, a nehezebb témákat sem hagyják ki.

A Michael címet kapó alkotást az a Fuqua rendezi, aki korábban már Muhammad Aliról is készített filmet (Mi a nevem: Muhammad Ali), igaz, a 2019-ben bemutatott alkotás nem játékfilm, hanem dokumentumfilm volt. Az amerikai rendező korábban olyan filmeket készített, mint az Artúr király, a Kiképzés, a Mélyütés, a Támadás a Fehér Ház ellen vagy a tavaly az Apple TV+-on bemutatott Emancipáció Will Smith-szel a főszerepben. A portál értesülései szerint Fuqua jelenleg még A védelmező 3-at forgatja Denzel Washingtonnal, azt követően vág majd bele a Jackson-filmbe, amelyet még az idei év második felében elkezdenek forgatni.

De nem ez az egyetlen zenei biopic, ami készül: az Amy Winehouse-filmet, a Back to Blacket már forgatják, és haladnak a Madonna-film előkészületei is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik