Kultúra

Madonna írja és rendezi a saját életrajzi filmjét

A zenész-életrajzi filmek sorát hamarosan a Madonna-film is bővíti majd, éspedig úgy, hogy a projekt feletti kontrollt az énekesnő a lehető legnagyobb mértékig a saját kezében tartja majd, ugyanis nem csak a szokásos produceri szerepben lesz jelen a stábban, ahogy a Queen élő tagjai a Bohém rapszódiában vagy Elton John a Rocketmanben, hanem ő rendezi, sőt, ő is írja majd a filmet. Ez utóbbi szerepben azért Madonna kap némi segítséget a Juno Oscar-díjas forgatókönyvírója, Diablo Cody személyében, aki társíróként szerepel a csapatban.

Mivel Madonna jelenleg öt évtizedes karrierje eddig is számtalan újradefiniáláson ment keresztül, a feladat nem lesz kis kihívás, de a Universal Pictures képviselői láthatóan bíznak a sikerben, legalábbis náluk készülhet a film, melyről egyelőre sem időzítést, sem szereposztást nem közöltek.

Szeretném megmutatni azt a hihetetlen utazást, amire az élet vitt művészként, zenészként, táncosként – emberi lényként, aki boldogulni próbál a világban. A film fókusza mindenképpen a zenén lesz, a zene tartott az úton, a művészet tartott életben. Annyi elmondatlan, inspiráló történetem van, és ki mesélhetné el jobban nálam? Elengedhetetlen, hogy az életem hullámvasútját az én hangom, az én vízióm mesélje el

– nyilatkozta Madonna a film kapcsán. Az executive produceri teendőket Sara Zambreno és Guy Oseary látja majd el, a gyártási folyamaton a Universal részéről Erik Baiers és Lexi Barta tartja majd rajta a szemét. Madonnának persze, mint tudjuk, nem új a mozik világa, két rendezői (Mocsok és bölcsesség, W. E.), és számtalan színészi kreditje van, két Golden Globe-ot nyert és egy sor egyéb filmes jelölése és díja van.

Popkulturális adalék: a filmhez kiváló ötletadó lehet a RuPaul’s Drag Race legutóbbi  évadjából a Madonna-rusical, ami elég pontosan végighaladt Madonna főbb korszakain, íme:

Kiemelt kép: Xavier Collin/Image Press Agency/NurPhoto

Ajánlott videó

Olvasói sztorik