Kultúra

Cate Blanchett és Brendan Fraser is egy lépéssel közelebb került az Oscarhoz

Michael Tran / AFP
Michael Tran / AFP
Kiosztották az amerikai kritikusok díjait: tarolt a Minden, mindenhol, mindenkor.

Vasárnap este 28. alkalommal tartották meg a Critics Choice Awards díjátadóját Los Angelesben, amelynek eredményeire azért is figyelnek sokan, mert ez egy fontos előrejelzője szokott lenni az adott év nagy Oscar-esélyeseinek. Ha ez az összefüggés idén is bejönne, az kiváló hír lenne Daniel Kwannak és Daniel Scheinertnek, a Minden, mindenhol, mindenkor alkotópárosának, ugyanis az általuk írt és rendezett Minden, mindenhol, mindenkor négy díjat söpört be az észak-amerikai kritikusoktól, köztük a legjobb filmnek, a legjobb forgatókönyvnek és a legjobb rendezpnek járó elismerést. Utóbbival olyan hollywoodi legendákat utasítottak maguk mögé, mint Steven Spielberg, James Cameron, vagy Baz Luhrman. Kwan hitetlenkedett is egy sort ezen a listán, és megköszönte a jelen lévő rendezőknek az inspirációt.

A nagy visszatérő Brendan Frasert a Golden Globe-on ugyan díj nélkül hagyták, de a kritikusok gáláján ő lett a legjobb férfi színész a Darren Aronofsky rendezte A bálnában nyújtott alakításáért. Cate Blanchett pedig a Golden Globe után ismét magabiztosan bezsebelte a legjobb női főszereplőnek járó díjat a Tárért, amelyben egy magnetikus erejű, öntörvényű és elnyomó karmesternőt játszik Ahogy esélylatolgató cikkünkben írtuk, az ő Oscarjuk okozná a legkisebb meglepetést idén.

A Critics Choice Awards díjazottjainak és jelöltjeinek teljes listáját itt tudják megnézni.

Kapcsolódó
Itt vannak 2023 Oscar-várományosai
Januárban élessé válik az Oscar-díjverseny: vajon Spielberg önéletrajzi családtörténetét vagy két mogorva ír fickó barátságának végét tartják majd díjakra érdemesnek? Megnyeri-e harmadik Oscar-díját Cate Blanchett? Esélyeket latolgatunk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik