Kultúra

Alig valaki ment el a könyvdedikálásra, híres írók vigasztalták saját kudarcélményeikkel

Maja Hitij/dpa
Maja Hitij/dpa

Az első könyvét épp megjelentetett Chelsea Banning a Twitteren írt arról, mennyire felzaklatta és milyen kínosnak érzi, hogy összesen ketten vettek részt könyvének dedikálásán annak ellenére, hogy harmincheten jelezték a részvételüket.

A fiatal író tweetje azonban óriásit robbant a Twitteren, ezernyi kommentelő érkezett vigasztani őt, köztük néhány igazán híres író is: Stephen King, Neil Gaiman és Margaret Atwood is válaszolt a tweetre néhány hasonló kudarcélményt megosztva.

Margaret Atwood, A szolgálólány meséje Man Booker-díjas szerzője úgy reagált:

Üdv a klubban. Volt egy dedikálásom, ahová senki nem jött el, egy pasi kivételével, aki ragasztószlagért jött, és azt hitte, a személyzet tagja vagyok.

Neil Gaiman elmesélte azt a sztorit, amikor Terry Pratchett és ő közösen dedikálták volna az Elveszett próféciákat, de senki nem ment el.

Kettővel előttünk jársz!

– biztatta a szerzőt Gaiman. Stephen Kingnek is volt kapcsolódó története:

Az első Borzalmak városa dedikálásomon egyetlen érdeklődő volt. Egy kövér kölyök, aki azt kérdezte: Hé, haver, nem tudod, hol vannak náci könyvek?

A vigasztaló válaszok mellett Banningnek további okot ad az örömre, hogy azóta, alighanem a tweet nyomán kialakult lavina miatt is, könyve elindult felfelé az eladási listákon.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik