Kultúra

Meghalt a Twin Peaks félkarú emberét alakító Al Strobel

Amy T. Zielinski / Getty Images
Amy T. Zielinski / Getty Images

Életének 83. évében meghalt Al Strobel színész, aki leginkább Phillip Gerard, a félkarú férfi szerepéről volt ismert a Twin Peaksben, pénteken halt meg az oregoni Eugene-ben.

A Twin Peaks producere és David Lynch munkatársa, Sabrina Sutherland a családja nevében adott ki közleményt, mely tájékoztatta a nyilvánosságot Strobel haláláról, hozzátéve, hogy mindig fontos része lesz a Twin Peaks családnak.

Strobel, aki tizenhét éves korában egy autóbalesetben elvesztette bal karját, a Twin Peaks egyik főszereplője volt, először 1989-ben tűnt fel a sorozat pilotjában. Összesen tíz epizódban szerepelt a Twin Peaks két évadában, ahol Gerardot játszotta, aki eltávolította az egyik karját, hogy megakadályozza, hogy egy baljós lény, a Mike nevű szellem megszállja a testét. Hozzáfűződik a sorozat egyik legemlékezetesebb pillanata, amikor egy kísérteties verset adott elő, melyben a „Tűz, jöjj velem” szavakat is mondta, melyek később az előzményfilm címéül is szolgáltak.

Strobel a filmben újra eljátszotta szerepét, majd miután visszavonult a színészkedéstől, a sorozat 2017-es újjáélesztésében tért vissza a képernyőre. A Twin Peaksen kívül Strobel még néhány más projektben is játszott, mint például a 2001-es Ricochet River és az 1991-es Child of Darkness, Child of Light című tévéfilmben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik