Kultúra

A vállalatbirodalmat 15 évig vezető Bob Iger visszatér a Disney élére

Charley Gallay / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Charley Gallay / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
A bejelentés váratlanul érte az iparágat.

Bob Iger 2020 februárjában köszönt le a Disney vezérigazgatói posztjáról, azonban most, nem egészen három év után vissza is tér, hogy tovább vezesse az amerikai szórakoztatóipar egyik legnagyobb vállalatát. Iger mintegy negyven évet töltött el a Disneynél, és 15 évig vezette azt.

A cég az ő irányítása alatt nőtte ki magát a ma ismert vállalatbirodalommá, felvásárolva a Pixart, a Lucasfilmet a Marvelt és a Foxot, valamint ekkor fektették le a Disney+ alapjait is.Igert 2020-ban Bob Chapek követte a vezérigazgatói székben, aki az elmúlt évek járvánnyal és korlátozásokkal terhelt időszakában kevesebb látványos eredményt tudott felmutatni. A Variety szerint ennek ellenére is sokként érte a vállalat dolgozóit és a Wall Streetet is Iger visszatérése, amit többen ahhoz hasonlítanak, mint amikor Steve Jobs 1997-ben, hosszú kihagyás után, visszatért az Apple élére.

Susan Arnold, a Disney igazgatói testületének elnöke megköszönte Chapek áldozatos munkáját, amellyel átsegítette a járvány nehéz évein a céget, majd arról beszélt, hogy Iger különösen alkalmas arra, hogy az iparági átalakulás előttük álló, bonyolult időszakában irányítsa a vállalatot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik