Kultúra

Kero az ATV-ben magyarázza zaklatási botrányait, áldozata nem kapott szót

Olajos Piroska
Olajos Piroska

Péntek este Kerényi Miklós Gábor, művésznevén Kero vendégeskedett az ATV-n. A Húzós című műsorban a 2017 őszén kipattant, első MeToo-ügyek, szexuális zaklatási botrányok évfordulója volt a téma. Itt szólaltatták meg Kerót, az Operettszínház volt művészeti vezetőjét, akit több színész is erőszakkal és zaklatással vádolt meg.

A 444 összefoglalója szerint Kerényit a „hazai zenés színházi élet fenegyerekeként” mutatják be, később pedig nyomatékosítják, a színházi és zenei világ felfokozottabb közegében „zubognak az érzelmek”.

Arról ellenben nem esik szó, Kerényi bocsánatot kért-e áldozataitól, köztük Maros Ákos színésztől, akinek a meztelen fenekét 1994-ben (Maros 18 éves korában) vállfával verte el egy színházi próbán. Maros nem tűnik fel a műsorban, az ő álláspontja nem jelenik meg.

Kerényit egyébként azután rúgták ki az Operettszínháztól (nyolchavi fizetésének megfelelő végkielégítéssel), hogy elismerte, van alapja Maros vádjainak. A műsor végén Rónai Egon műsorvezető idézi egy kollégáját, aki szerint Kerényi elviselhetetlen ember volt ugyan, de „héttől tízig igaza volt, és a színészt a taps mindenért kárpótolja”. Majd Rónai hozzáteszi, az előadás után a próba történései elhalványulnak, mert „a siker az ilyen”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik