Kultúra

Arra kérik a Harry Potter-rajongókat, hogy ne vigyenek több zoknit oda, ahol Dobby meghalt

A házimanó történetszálát elvarró jelenet forgatási helyszínén az elmúlt tíz évben túl sok tűnt fel belőlük.

A Wales épületeinek, illetve természeti szépségeinek védelmén dolgozó The National Trust of Wales munkatársai néhány nappal ezelőtt arra kérték a Harry Potter-univerzum rajongóit, hogy a Halál ereklyéi első részének fontos forgatási helyszínén, a pembrokeshire-i Freshwater West Beach-en ne helyezzenek el több zoknit – írja a Collider.

A filmben a partszakasz fontos szerepet játszott, hiszen a Harry által egy zoknival szabaddá tett házimanót, Dobbyt itt érte a halálát okozó késszúrás, a rajongók pedig erre emlékezve 2010-ben egy emlékművet is elhelyeztek a víz mellett.

Az elmúlt egy évtizedben a helyet rengetegen látogatták meg, akik jórészt nem üres kézzel, hanem a manó szabadságát adó jelképpel érkeztek, majd helyezték a homokra, így rengeteg gyűlt össze belőlük.

A National Trust hónapok óta figyeli már a környéket, és hosszú gondolkodás után beleegyeztek abba, hogy az emlékmű határozatlan ideig a helyén maradjon,

a zoknik, festett kavicsok és más kisebb tárgyak terén azonban nem ismernek kegyelmet, hiszen a leváló, majd aprózódó részek, valamint a festékmaradványok bejuthatnak a tengerbe, pusztítva az állatokat és élőhelyüket.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik