Kultúra

Kárász Róbert távozik az ATV-től

MTI / Mohai Balázs
MTI / Mohai Balázs

Nem tudott megegyezni Kárász Róbert és az ATV csatorna abban, hogyan egyeztethető össze a műsorvezető jótékonysági munkája a tévés vállalásaival, így közös megegyezéssel a riporter távozása mellett döntöttek – értesült a Mandiner.

Kárász jelenleg a hétköznap reggelenként jelentkező ATV Start című műsor egyik riportereként dolgozik, még másfél hónapig, november végéig el is látja ezt a feladatát, azt követően távozik majd. A tévés a lapnak nyilatkozott elsőként az okokról:

„Több mint hat éve dolgozom az ATV Start politikai és közéleti műsorában és tízéves alapítványi munka áll a hátam mögött. Számomra a fogyatékkal élők ügye és foglalkoztatása a legfontosabb. A Premier Kultcafé egy olyan kávézó, amely európai modell értékű es ahol évek óta közel 30 fogyatékossággal élő embernek tudtunk munkát adni, jelenleg pedig tizenkét megváltozott munkaképességű személy dolgozik a Fogadj Örökbe Egy Macit alapítvány alkalmazásában.

Most már sem fizikailag, sem érzelmileg nem tudok ettől a munkától eltekinteni, így az ehhez kapcsolódó  feladatokat sem szerettem volna háttérbe szorítani, jelentsen ez társadalmi vagy kormányzati egyeztetést, együttműködést. A csatorna álláspontja a saját szemszögéből nézve természetesen  más. A két munkakörrel együtt járó feladatok nézetbeli különbséget okoztak, amelyeket nem tudtunk  feloldani. Ugyanakkor úgy álltunk fel a tárgyalóasztaltól, hogy mindenki tiszteletben tartja a másik munkáját és elvárásait. A tervek szerint a következő másfél hónapban a csatorna alkalmazásában maradok. Hogy aztán hogyan tovább, merre visz az utam, az egyelőre még nagy kérdés. Egyvalami biztos: a fogyatékkal élők ügye és a kávézónk működése örök szívügyem

A lap megkérdezte Németh S. Szilárdot, a csatorna vezérigazgatóját is az elválásról, ő elmondta:

Akik pikáns részleteket akarnak hallani, azoknak csalódást kell okozzunk. Nem volt tányérdobálás, nem volt ajtócsapkodás és senkit se vezettünk ki biztonsági őrrel az épületből. Csupán arról van szó, hogy a hosszú távú jövőt – megadva egymásnak a tiszteletet – máshogy képzeltük el.

Kárász Róbert zavaros ügyeiről az elmúlt években többször írtunk, ezek alkalmával az ATV egyszer sem jelezte, hogy gondja lenne a műsorvezető megkérdőjelezhető lépéseivel.

A 24.hu tárta fel, hogy Kárász hogyan tolt a saját cégébe pénzt abból a jótékonysági alapítványából, amelybe ömlöttek a közpénz-milliók. Ezzel kapcsolatban pár hónapja a műsorvezető jogerősen pert vesztett a 24.hu munkatársával szemben. Tavasszal pedig abból lett hír, hogy egy fideszes vezetésű önkormányzat bízta meg az ATV-s műsorvezető alapítványát egy több száz milliós munkával. Szintén idén a 444.hu írta meg, hogy Kárász együtt pózolt a Megafon rendezvényén a kormányoldal ismert propagandistáival. Kárász egyébként pár éve úgy kezdte el védeni az ATV műsorában a kormány egészségpolitikáját, hogy épp akkoriban kapott alapítványa milliókat az Emmitől.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik