Belföld

Megkérdezték az ATV-t, gond-e, hogy egy fideszes önkormányzattól érkezik 250 millió Kárász Róbertékhez

A media1.hu megkérdezte az ATV-t, hogy mit szólnak ahhoz, hogy a Kárász Róbert-féle macis alapítvány több mint 250 milliós megbízás kapott egy fideszes vezetésű és többségű önkormányzattól. Az esetről mi is beszámoltunk tegnap:

Kapcsolódó
A Kárász Róbert-féle alapítványnál landolt a fideszes önkormányzat több mint 250 milliós megbízása
Közbeszerzésnek is örülhet a Megafonnál pózoló ATV-s műsorvezető.   

A portál azért tartotta érdemesnek feltenni a kérdést, mivel a magát nem kormánypártinak valló csatorna egyik közéleti műsorvezetőjéről van szó, akinél elvárható lenne a függetlenségnek legalább a látszata.

Ám úgy tűnik, az ATV-nél nem látnak problémát a kormánypárti testület megbízásában. A televízió legalábbis nem kívánt nyilatkozni az ügyben, nem akarta kommentálni azt – írja a media1.hu.

Az elmúlt években egyébként Kárász többször került olyan helyzetbe, ahol az ATV-nek reagálni, esetleg magyarázkodnia kellett miatta:

  • azt épp mi írtuk meg 2019-ben, hogy Kárász tréningezte például a főpolgármesteri posztért elinduló Berki Krisztiánt, de az ATV akkori megkeresésünkre, nem látott problémát ebben. Berki azt is mondta: akár állandó főpolgármesteri tanácsadójának is megtenné Kárászt.
  • a media1.hu is felidézi mostani cikkében, hogy tavaly derült ki, hogy Kárász úgy védte meg az Emberi Erőforrások Minisztériumát egy ATV-s reggeli műsorban, hogy eközben az egyik hozzá köthető alapítvány előzőleg jelentős közpénzt kapott a szaktárcától, igaz, ezt az ATV nem közölte a nézőkkel. Kárászt az ügyben 2021 januárjában a MÚOSZ etikai bizottsága is figyelmeztette.  Az ATV akkor sem foglalt nyilvánosan állást Kárász esetében.
  • Pár hete pedig a kormánypropagandát terjesztő Megafon-központ stábjával pózolt Kárász, miután meghallgatta Szijjártó Péter előadását. Az ATV ezek után annyit kért műsorvezetőjétől, hogy máskor tartózkodjon az ilyen szerepléstől.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik