Kultúra

Kevin Spacey ismét bíróság elé áll, ezúttal egy 14 éves fiú szexuális zaklatása miatt

RASID NECATI ASLIM / ANADOLU AGENCY / ANADOLU AGENCY VIA AFP
RASID NECATI ASLIM / ANADOLU AGENCY / ANADOLU AGENCY VIA AFP
Újabb celebper kezdődik ma New Yorkban, Anthony Rapp volt az, aki öt évvel ezelőtt elindította a Spacey-lavinát.

Azt követően, hogy júliusban még Londonban állt bíróság előtt Kevin Spacey négyrendbeli szexuális zaklatás vádjával, ezúttal New Yorkban teszi majdnem ugyanezt: ma kezdődik az a per, amelyet a színészt nemi erőszakkal vádló Anthony Rapp indított.

BBC szerint Rapp és Spacey egyaránt megjelenik csütörtökön a manhattani szövetségi bíróság előtt, ahol ekkor nyitják meg az ügyet és választják ki az esküdteket. Rapp 40 millió dolláros kártérítést követel a színésztől.

A ma 51 éves férfi azt állítja, hogy Spacey 36 évvel ezelőtt egy buliban fogdosta az akkor még csak 14 éves Rappet. A szintén színészként dolgozó férfi az első volt, aki megvádolta Spacey-t még 2017 novemberében – a Metoo-mozgalom hajnalán –, amire Spacey válaszul bejelentette, hogy onnantól kezdve meleg férfiként éli életét. Azt is hozzátette, hogy egyáltalán nem emlékszik az esetre, de ha történt is ilyen, az csak az alkoholos befolyásoltság miatt lehetett. Később Rapp ügyvédeinek azt mondta, hogy az incidens nem történhetett meg, hiszen sosem érdeklődött fiatal fiúk iránt.

Spacey vélhetően ugyanúgy ártatlannak fogja magát vallani, mint Londonban, ahol minden vádat tagadott, az ottani per jövő nyáron folytatódik tovább. A színészt augusztusban egy másik bírósági ügyben arra kötelezték, hogy 31 millió dolláros kártérítést fizessen a Kártyavárat gyártó produkciós cég részére a sorozat színfalai mögött állítólagosan elkövetett szexuális visszaélések miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik