Kultúra

Tarr Béla lett a Freeszfe új elnöke

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Új elnökséget választott a Freeszfe küldöttgyűlése szeptember 29-én: a szervezet új elnöke Tarr Béla lett, aki már az egyesület megalakulása előtt is kifejezte szimpátiáját a régi SZFE védelmében indult összefogása mellett.

Kapcsolódó
Tarr Béla: Ha nem viszed vásárra a bőrödet, csak egy nevetséges pojáca vagy
Nagyon bosszantja a 65. születésnapja, és kikéri magának, hogy bárki is öregnek nézze. De vajon mit lehet tenni a kozmikus elcseszettség ellen? És lesz-e Sátántangó 2? Interjú.

A filmrendező mellett az operatív elnöki feladatokat Veszprémi Judit kapta, aki a Freeszfe kommunikációs vezetője is, Nyári Ádám zenés színházrendező hallgatót választották diákelnök, Elefánti Emma színházcsináló hallgató lett a felnőttképzésért felelős elnökségi tag, Kárpáti Péter író, dramaturg és Gaál Anna dramaturg hallgató lettek a színházi területért felelős elnökségi tagok, Gigor Attila filmrendező, Faur Anna filmrendező és Ladányi Jancsó Jákob filmrendező hallgató a filmes területért felelős elnökségi tagok, Hegyi Vivien televízió- és médiaszakos hallgató pedig a tévés területért felelős elnökségi tag lett.

Továbbra is segíti az elnökség munkáját Upor László dramaturg mint külkapcsolatokért felelős tanácsadó és Rihay-Kovács Zita jogász. A Freeszfe közleményében megköszönte az eddigi elnök, Csató Kata, és Bagossy László, Al-Farman Petra, Antal Bálint, Nagy Zoltán és Szórád Máté elnökségi tagok munkáját.

A Freeszfe Egyesületet a Színház- és Filmművészeti Egyetem struktúraváltása után jött létre, hogy az egyetem régi hagyományait megőrizzék. Emellett a Freeszfe fogja össze az SZFE jelenlegi formájában az egyetemet folytatni nem akaró hallgatók diplomamentő programját is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik