Kultúra

A legendás Corvin Áruház rég eltűnt belső tereit is bejárhatjuk majd egy készülő számítógépes játékban

Lost Budapest / Facebook
Lost Budapest / Facebook
Újabb mérföldkőhöz érhet az évek óta készülő Eltűnt Budapest.

2016-ban néhány fiatal úgy döntött, számítógépes játékban teszi bejárhatóvá a harmincas-negyvenes évek fordulójának Budapestjét, visszaidézve a város azon időszakát, mikor még sem a második világháború eseményei, sem az 1956-os forradalom, sem a szocializmus időszakának sokszor drasztikus be- és átépítései nem hagytak rajta nyomot.

A munkák – aminek állásáról legutóbb januárban számoltunk be – eredményeként a csoport egy korabeli zenéket és rádióadásokat játszó, az utcai plakátokat és neonfeliratokat is visszaidéző belvárost tesz majd végigsétálhatóvá, vagy épp autózhatóvá, a fejlesztés azonban lassan halad, hiszen mindenki önkéntesként, szabadidejében vesz részt benne.

Kapcsolódó
Számítógépes játékban járhatjuk be a negyvenes évekbeli Budapestet
Évek óta készül az Eltűnt Budapest, és ugyan messze még a végső cél, de az első verzió már játszható.

Ez persze távolról sem jelenti azt, hogy semmit sem haladnának – kitűnően bizonyítja ezt a hivatalos Facebook-oldalukon vasárnap késő délután megjelent poszt is, ami arról ad hírt, hogy 2022 végén a tervek szerint már játszható lesz az első küldetés, amiben a játékosok a Blaha Lujza téri Corvin Áruház rég eltűnt, rövidesen részben visszatérő belső tereiben végezhetik majd el a kitűzött feladatot.

Galéria
Lost Budapest / Facebook

Az országban elsőként mozgólépcsővel rendelkező épület történetét öt évvel ezelőtt számtalan archív fotóval megtámogatott, hosszú cikkben mutattuk be, az év elején pedig a valójában két épületből álló tömb belső tereit is bejártuk, hogy megtudjuk, milyen részek nyerik majd vissza az eredeti arcukat, és mik azok, amiket biztosan nem látunk majd viszont.

Kapcsolódó
Jövő tavasszal nyitja meg a kapuit a felújított Blaha Lujza téri Corvin Áruház
Az eredeti állapotokat részben helyreállító munkálatok során üzlet- és irodaterek születnek. Megnéztük, hogy állnak az évek óta folyó munkák.

A fenti képeken látható fényes belső udvarral kapcsolatban az év elején még felemás tervek voltak, hiszen a gipszdíszek, illetve a bronzcsillárok visszahelyezését a befektetők elvetették, az első emeleti álmennyezet kibontása után azonban

előkerültek az eredeti felülvilágítók, illetve az azokat keretező növénymotívumok, amik alatt egy kávézó kaphat majd helyet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik