Kultúra

Shia LaBeouf úgy érzi, a Pio atyáról szóló film mentette meg az életét

Rich Fury / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Rich Fury / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Rátalált Istenre a forgatás alatt.

A hétvégéig tartó Velencei Filmfesztiválon Shia LaBeouf új filmjét, a Padre Piót is bemutatták. A második világháború idején játszódó filmben ő alakítja a címszereplőt, a II. János Pál pápa által később szentté is avatott kapucinus szerzetest. Az utóbbi időben LaBeouf csak elvétve jelent meg a nyilvánosságban, a róla szóló híreket inkább botrányai uralták, leginkább az, hogy egykori barátnője fizikai, szexuális és bántalmazással vádolta meg a színészt, aki ugyan tagadta a vádakat, de egy időre intézetbe is vonult, hogy felépüljön, mielőtt folytatja karrierjét. Velencében azonban feltűnt az Abel Ferrara által rendezett Padre Pio vetítése előtt, ahol rajongói kérdésekre is válaszolt.

Hihetetlenül áldottnak érzem magam, hogy dolgozhattam ezen a filmen – tulajdonképpen ez mentette meg az életemet. De nem hívőként kezdtem bele a dologba, és végképp nem katolikusként. Ám a film épp egy olyan időszakban talált meg, amikor nagyon nyitott és elszánt voltam a folyamat befogadására

– mondta LaBeouf, hozzátéve, hogy a szerepre való felkészüléshez rengeteg időt töltött misén, amire egyre kevésbé gyakorlatként, és egyre inkább ajándékként tekintett.

Ezen a forgatáson kellett a legkevesebbet dolgoznom. Lehet, hogy giccsesen hangzik, de csak odamentem, megnyitottam magam, és hagytam, hogy elbukjak Őelőtte minden egyes alkalommal. Az egész stáb hagyott teret Istennek, hogy feltűnjön, és voltak is pillanatok a film készítése közben, amikor teljesen betöltötte a szívemet.

LaBeouf augusztusban egy katolikus podcastban is beszélt arról, hogy a Padre Pio forgatása előtt már az öngyilkosságon gondolkodott, de segített neki, amikor készülésképpen beköltözött egy kolostorba, és rátalált Jézusra.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik