Kultúra

A Trónok harca írója rivalizálást szít a Gyűrűk Ura sorozattal

Nick AGRO / AFP
Nick AGRO / AFP

George R.R. Martin a Trónok harca előzménysorozata, a Sárkányok háza és a készülő, J.R.R. Tolkien ihlette A Gyűrűk Ura: A hatalom gyűrűi című sorozat közötti állítólagos rivalizálásról beszélt egy interjúban:

Ha ők hat Emmy-díjat nyernek, és remélem, hogy így lesz, akkor azt is remélem, hogy mi hetet nyerünk

– mondta.

Martin az Independentnek nyilatkozott az első Santa Fe-i Irodalmi Fesztiválon, amelyet ezen a hétvégén rendeznek meg Új-Mexikó fővárosában.

A Sárkányok háza Martin 2018-as, Tűz és vér című regénye alapján készül, és a Targaryen-polgárháború történetét meséli el, amely mintegy 300 évvel a Trónok harca eseményei előtt zajlott. A premier augusztus 21-én lesz az HBO Maxon.

A Gyűrűk Ura: A hatalom gyűrűi az Amazon Studios gyártásában készül, és szeptember 2-án debütál. Elsősorban A Gyűrűk Ura regény függelékein alapul.

„Ez egy elég furcsa ügy. Az Amazon megvette a Tolkien-hagyatékot, de valójában nem kapták meg egyik könyv jogait sem” – mondta Martin. „Nem kapták meg A Gyűrűk Urát, nem kapták meg A hobbitot, még A szilmarilokat sem. Nem hiszem, hogy megkapták A sonkádi Egyed gazdát vagy A levélt, de a függeléket igen, gondolom, és ebből építenek fel egy Második Korszak-történetet. Rengeteg mítosz kering erről, szóval érdekes lesz látni, hogy mit csináltak.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik