Kultúra

Csődvédelmi eljárást indíthat Amerikában a Cinema City anyavállalata

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

Csődvédelmi eljárást fontolgat az Egyesült Államokban a Cineworld társaság. Az amerikai Regal Cinemas hálózatot, de a magyar Cinema City-mozikat is fenntartó cég a BBC híre szerint ötmilliárd dolláros adóssággal küzd. Ha csődvédelmet kérnek az Egyesült Államokban, folytathatják a működésüket, de újratárgyalhatják az adósságaikat.

Egyelőre nincs szó arról, más országokban hogyan érintik a Cineworld-csoport mozijait az anyagi nehézségek. A Cineworld tíz országban üzemeltet mozikat, az Egyesült Államokon kívül többek között az Egyesült Királyságban, Lengyelországban, Magyarországon és Izraelben is. Világszerte 28 ezer embert alkalmaznak.

A céget más moziláncokhoz hasonlóan a világjárvány kényszerítette térdre. A mozik újranyitása óta voltak ugyan nagy sikerek, például a Nincs idő meghalni című James Bond-film vagy a jelenleg is rekordokat döntögető Top Gun: Maverick, összességében azonban nem tértek vissza a nézők a mozikba a járvány előtti nagyságrendben.

Kapcsolódó
„Öt hónapja nem vetítettünk egy kockát sem, most már nagyon szeretnénk” – így készülnek a mozik a hirtelen jött nyitásra
Filmekből nincs hiány, munkaerőből viszont igen, sok helyen váratlanul jött a nyitás híre. Nagy és kicsi mozikat is megkérdeztünk, amelyek – változó gyorsasággal ugyan, de – igyekeznek mielőbb kinyitni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik