Kultúra

George R. R. Martin már látta a Sárkányok házát, és imádta

ANGELA WEISS / AFP
ANGELA WEISS / AFP

Míg az egyszerű földi halandóknak augusztus 21-ig kell várni a Trónok harca-spinoff, a Sárkányok háza megjelenéséig, addig van néhány olyan szerencsés, aki már le is darálhatta az egész évadot. Az ilyen kiváltságokhoz nem kell más, mint hogy az ember George R. R. Martinnak, azaz a Trónok harca-világ szülőatyjának szülessen, akinek a készítők már meg is mutatták az első évad nyers változatát. Az író blogbejegyzésben mesélt arról, hogy volt szerencséje már megnézni a sorozat mind a tíz részét, és nagyon tetszett neki, amit látott.

Amellett, hogy a készítők és az egész stáb munkáját dicsérte, hozzátette, pontosan olyan sorozat lett, amilyenre vágyott:

sötét, erőteljes, zsigeri, felkavaró, lenyűgözően szép csupa komplex és igazán emberi karakterrel, akiket remek színészek keltenek életre.

Nem mellesleg pedig hozzátette, a 2018-ban megjelenő, és a sorozat alapjául szolgáló Tűz és vér című könyve egyre kúszik felfelé a New York Times bestsellerlistáján.

Az új sorozat a Trónok harca cselekménye előtt nagyjából két évszázaddal játszódik, és a Targaryen-család sorsát követi évtizedeken át. A Sárkányok háza augusztus 21-én debütál az HBO Max kínálatában, íme minden, amit a sorozatról eddig tudni lehet:

Kapcsolódó
A Sárkányok háza kevesebb szexszel, több vérfertőzéssel, és tucatnyi sárkánnyal ígér rá a Trónok harcára
Sokat ígér a Trónok harca-előzménysorozat. A Sárkányok háza minden logikus indok mentén nagyobbra kell nőjön a nagy elődnél, de vajon bejön-e a csatorna számítása? Az HBO Max megküzdött a sorozatért, amely most már tényleg mindjárt megérkezik. Nézzük, hogyan jutottak el idáig.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik