Kultúra

Emberkereskedők áldozatairól szóló sorozatepizódot rendezett Enyedi Ildikó

Sopronyi Gyula / 24.hu
Sopronyi Gyula / 24.hu

Befejeződött az Angyaltrombiták című sorozat debütáló epizódjának tíznapos forgatása. A Besenyei Katalin ötletéből készülő alkotást az Oscar-díjra jelölt, Arany Medve-díjas Testről és lélekről című filmet jegyző, Enyedi Ildikó rendezi, aki szerint az Angyaltrombiták eredeti, érzelmes, szívhez szóló thriller lesz.

2021-ben Angyaltrombiták című ötletével Besenyei Katalin nyerte a Hypewriter nemzetközi televíziós pitchfórum – sorozatötlet pályázatot, mely a Paprika Studios és az RTL Magyarország közös szervezésében valósul meg. A Hypewriter fődíja tízezer euró, valamint a lehetőség, hogy a nyertes ötletből tejes értékű pilot készüljön, amely később az RTL Magyarország jóvoltából nagyközönség elé is kerül.

Az Angyaltrombiták bemutatkozó epizódjának operatőre Vaszari Júlia, a jelmeztervező Karácsony Ilona, a látványtervező Láng Imola, a főbb szerepeket Baranyi Emma, Kurta Niké és Berki Szofi alakítja. A rendező hangsúlyozta: a minőségi saját tartalmakat meg kell becsülni, pláne, hogy a nagy streamerek – itt alighanem az HBO-ra utalt – visszaveszik a magyar tartalmak gyártását.

Az Angyaltrombiták fő helyszíne a Viharsarok, főszereplője Anna és Jázmin, akik emberkereskedelem áldozatai voltak, most pedig egy magyarországi védett házban élnek. Miután megtudják, hogy Jázmin tizenöt éves húga, Bella is külföldre kerülhetett, megszöknek a védett házból, hogy megmentsék őt és bosszút álljanak a maffián. Az alkotás bemutatkozó epizódjának forgatása a napokban ért véget.

Sokrétegű és sok szempontból roppant eredeti alkotásról van szó, ami, az emberkereskedelem nagyon komoly témájáról szeretettel, humorral, fordulatosan beszél, miközben mély pszichológiai igazságokra világít rá. Két egyáltalán nem szokványos hős, ha úgy tetszik két szuperhős története ez, amely segít abban, hogy ehhez a számunkra nagyon távoli, idegen traumához olyannyira közel kerülhessünk, hogy esetleg tudjunk ellene tenni is.

– mondta el a sorozatról Enyedi Ildikó.

Az Angyaltrombiták első epizódjának bemutatója a Hypewriter 2022-es döntőjén lesz, majd ezt követően az RTL Magyarország jóvoltából nagyközönség elé is kerül. Az idei Hypewriterre július 20-ig még lehet jelentkezni.

Az Angyaltrombitákhoz egy werkfilm is készült:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik