Kultúra

Járai Máté: Anyagilag is nagy érvágás volt, hogy lekerültem a képernyőről

Farkas Norbert/24.hu
Farkas Norbert/24.hu

Július 4-én, hétfőn reggel, közel két hónapos eltiltás után tér vissza a képernyőre Járai Máté, akit májusban szerződésszegés miatt függesztett fel az RTL Reggeli. A műsorvezető bűne az volt, hogy nem egyeztetett a csatornával arról, hogy bizalmas, a műsor készítését és szerkesztését érintő kérdésekben nyilatkozik másoknak.

Kapcsolódó
Szerződésszegés miatt több mint egy hónapra felfüggesztette Járai Mátét az RTL Reggeli
Engedély nélkül szerepelt bizonyos műsorokban és másra nem tartozó belső információkat is megosztott.

Járai Máté most a Blikknek nyilatkozott arról, hogyan élte meg az elmúlt időszakot:

Amikor közölték, hogy egy ideig nem leszek a műsorban, azt gondoltam, hogy egy hónap biztos iszonyatosan sok lesz, meg fogom érezni. Megmondom őszintén, nem volt nap, hogy ne jutott volna eszembe a Reggeli. Minden nap belenéztem az adásba, figyeltem az adásmenetet, megnéztem a szülési szabadságra készülő Nádai Anikó utolsó adását is. Sokat gondolkoztam azon, hogy a hirtelen jött nagy szabadság és sok idő… Hogy miért is alakult ez így? Minden ilyen ügy az embernek tanulság, nekem is meg kellett tanulnom a médiában való részvételt, azt, hogy hogyan kell működnöm ebben a kegyetlen világban. Hibáztam, mert olyan dolgokról beszéltem, amiről a szerződésem alapján nem lehet. Hiába éreztem úgy, hogy jól teszem, ha kimondom azt, ami az én igazam, a protokollt nem tartottam be, és ilyet nem lehet tenni

– mondta a műsorvezető, aki azt is elárulta, sok levelet kapott a nézőktől, akik hiányolták a képernyőről. Arról is beszélt, milyen hátrányok érték a kényszerszünet miatt:

Nem panaszkodni akarok, de nyilván anyagilag is nagy érvágás volt, hogy lekerültem a képernyőről. Én adásonként kapok pénzt, azaz az elmúlt időszakban innen nem volt fizetésem. A büntetés része az is, ha nem csak erkölcsileg érzi az ember, hanem anyagilag is. Persze dolgoztam az elmúlt időszakban is, végig ott volt a színház, de az például nem tud annyi adrenalint adni, mint az élő műsor. Az olyan, mint egy extrém sport, nagyon hiányzott.

Járai Máté feleségével legalább kihasználták az időszakot arra, hogy külföldre utazzanak, és előrehozták az eredetileg júliusra időzített szabadságukat, írja a Blikk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik