Kultúra

Az új Top Gun nemcsak a levegőben, a mozikban is megállíthatatlan

UIP-Duna Film
UIP-Duna Film
Tom Cruise legnagyobb anyagi sikerének ígérkezik.

Ahogy megírtuk, a Top Gun 36 év után elkészült folytatása Tom Cruise karrierjének legerősebb nyitóhétvégéjét produkálta (mintegy 160 millió dollárral az észak-amerikai és 139 millióval a nemzetközi pénztáraknál). Most már az is látszik, hogy a második héten sem vesztett a lendületéből, ami nem olyan meglepő a lelkes fogadtatás ismeretében: a második hétre mindössze 32 százalékkal csökkent a bevétel, ami a 100 millió dollár fölött nyitó blockbusterek esetében a valaha volt legkisebb visszaesés.

Ennek köszönhetően a film az észak-amerikai mozikban összesen már 291 milliónál, a nemzetközi piacokon pedig 257 millónál jár, ami azt jelenti, hogy globálisan elérte 548 millió dollárt. Ilyen a tempóval könnyedén Cruise pályafutásának legjövedelmezőbb filmjévé válhat nemsokára (mindezt úgy, hogy olyan jelentős piacokon még be sem mutatták mint a kínai vagy a koreai).

A nagy menetelés azt jelzi, hogy a nézők már ki voltak éhezve egy régi vágású blockbusterre, így megtérülni látszik Cruise és a producerek határozott kitartása, hogy még fontolóra sem voltak hajlandók venni a streamingre engedést a Covid-leállások alatt. A héten viszont már kap egy komolyabb riválist az elszabadult dinók személyében, a Jurassic World: Világuralom ugyanis június 9-én debütál a mozikban.

A Top Gun: Maverickről írt kritikánkat itt olvashatják:

Kapcsolódó
Top Gun 2: Tom Cruise még mindig a levegő ura, és fullba nyomja az amerikai katonai propagandát
36 év után megérkezett a mozikba a Top Gun folytatása, ami épp olyan őrjítően felszínes és szórakoztató, mint az eredeti volt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik