Kultúra

Tom Cruise egyetlen filmje sem rajtolt olyan jól a mozikban, mint az új Top Gun

CHRISTOPHE SIMON / AFP
CHRISTOPHE SIMON / AFP

A nyitóhétvégén csak szuperhősfilmekre jellemző jegybevételt ért el a Top Gun: Maverick, mely 134 millió dollárt gyűjtött be 4732 észak-amerikai moziban. A Paramount és a Skydance amerikai akció-kalandfilmje hétfőig várhatóan 151 millió dollárt tud összegyűjteni, ami felülmúlja a várakozásokat, és egyben az Emlékezet napján bemutatott filmek új rekordját is megdönti. (Jelenleg A Karib-tenger kalózai: A világ végén tartja az ünnepi rekordot, amely 153 millió dollárral indult a hosszú hétvégén 2017-ben).

A nemzetközi jegypénztáraknál az 1986-os Top Gun folytatása 124 millió dollárt hozott, ami lenyűgöző összeg, mivel a filmet nem játsszák a kulcsfontosságú területeken, Kínában és Oroszországban. Összesen a Top Gun: Maverick összesen 248 millió dollárt hozott világszerte.

A film továbbá Tom Cruise 40 éves pályafutásának legnagyobb bevételt hozó hazai bemutatója, és az első olyan filmje, amely a nyitóhétvégén meghaladta a 100 millió dollárt. Korábban a 2005-ben 64 millió dollárral induló Világok harca volt Cruise legnagyobb nyitóhétvégéje. A Pókember: Nincs visszaút (260 millió dollár), a Doctor Strange az őrület multiverzumában (187 millió dollár) és a Batman (134 millió dollár) után ez a legerősebben indító film a pandémia időszakában. Kritikánk a filmről itt olvasható.

Kapcsolódó
Top Gun 2: Tom Cruise még mindig a levegő ura, és fullba nyomja az amerikai katonai propagandát
36 év után megérkezett a mozikba a Top Gun folytatása, ami épp olyan őrjítően felszínes és szórakoztató, mint az eredeti volt.

Az amerikai mozikban a Bob Burgerfalodája: A film volt a másik komolyabb bemutató, ez a hétvége harmadik helyére volt jó, a második helyen a Doctor Strange az őrület multiverzumában végzett, írja a Variety.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik