Kultúra

Súlyos pénzeket költenek Johnny Depp rajongói arra, hogy a helyszínről kövessék a tárgyalását

Miközben javában zajlik a nyilvánosság előtt Johnny Depp Amber Heard ellen indított rágalmazási pere, sok rajongó meglátta a lehetőséget a botrányos pereskedésben. Egészen pontosan annak lehetőségét, hogy a fairfaxi bírósághoz vonulva közelebb lehetnek kedvenceikhez, és kifejezhetik szimpátiájukat. A tárgyalás napjain ugyanis olyan közelségben lehetnek hozzájuk, mint máskor soha: a bíróság száz érdeklődőnek ugyanis engedélyezi azt, hogy a tárgyalóteremből kövessék a fejleményeket. Sokan lakókocsikban és autóikban alszanak kint, hogy az első közt érjenek ki a bírósághoz. Emiatt az épület előtt már hajnalban hatalmas sor alakul ki a bejutást jelentő karszalagok miatt, akik pedig nem jutnak be az épületbe, azok előtte vernek tábort, hátha elcsípik a távozó színészeket. A People több ilyen bírósági turistát is meginterjúvolt, amelyből nemcsak a rajongói elhivatottság egész magas szintjei sejlenek fel, hanem az is, hogy szinte kivétel nélkül Depp rajongóiról van szó.

Közülük a legelhivatottabb, Ivan De Boer, aki saját bevallása szerint egész éves szabadságkeretét arra használta fel, hogy ott legyen a bíróság előtt, amikor Depp megjelenik. Erre eddig a szabadidején túl megdöbbentő összeget költött: közel 30 ezer dollárt, azaz több mint 10 millió forintot.

Az egész évi szabadságkeretemet elhasználtam arra, hogy itt legyek Johnnynak. Ugyanannyi idősek vagyunk. Egyedülálló vagyok, szóval azt csinálok, amit akarok

– nyilatkozta a lapnak.

Egy másik rajongó azt mesélte, hogy minden alkalommal átrepüli a kontinenst, amely több ezer dollárt és 10 órányi repülőutat jelent alkalmanként. Eddigi számításai alapján az útiköltség és a szállodai számlák közel tízezer dollárjába kerültek. Egy Jennifer nevű nő azt nyilatkozta, hogy nagyjából 2000 dollárt (730 ezer forint) költött eddig ruhákra, a lehető legjobban akar ugyanis kinézni a sokat fotózott eseményen. Szintén egy nő minden nap kijön, és ebben az sem akadályozza, hogy férjével most ünnepelte tizedik házassági évfordulóját. Ajándékként azt kérte tőle, hogy csatlakozzon hozzá a tárgyaláson, ám a férfi szerint felesége őrült, és nemet mondott. Egy brooklyni művész, Jarva szintén minden napján ott van, rajzokat készít a tárgyalásról, és azt reméli, hogy kiadhatja majd őket egy kötetben.

Depp és Heard hetek óta gyakori látogatók a fairfaxi bíróságon, éppen egy hónapja kezdődött a színész által indított rágalmazási per, amelynek bizarr részletei időről időre sokkolják a világot. Az egykori házaspár kölcsönösen erőszakkal vádolja a másikat, egyelőre nagyon úgy tűnik, hogy a közvélemény Depp mellett áll.

Kapcsolódó
Mégis ki ez a színésznő, akit többet látunk saját bírósági szappanoperájában, mint a filmvásznon?
Kis szünetekkel lassan öt éve zajlik Johnny Depp és volt felesége szappanoperája, amely jelenleg a sokadik évadnál tart. Ráadásul a női főszereplőt eddig többet láttuk tárgyalótermi fotókon, mint a vásznon. Mégis kicsoda Amber Heard?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik