Kultúra

Indul Johnny Depp és Amber Heard 50 millió dolláros rágalmazási pere

Daniel Leal and Tiziana Fabi / AFP
Daniel Leal and Tiziana Fabi / AFP
Várhatóan tanúskodik majd Elon Musk és James Franco is.

Bíróság elé áll Johnny Depp és Amber Heard, a per várhatóan hat héten át tart majd, és garantáltan újabb címlapok sorát jelenti majd az évek óta jogi csatákat vívó egykori házaspár elmérgesült viszonyáról. A hétfő az esküdtszék tagjainak kiválasztásáról és a nyitóbeszédekről szól majd. Depp rágalmazás vádjával perelte be korábbi élettársát, akitől 50 millió dollár kártérítést követel. Amber Heard egy 2018-as véleménycikkben családon belüli bántalmazás túlélőjének nevezte magát, noha a szövegben nem nevezte meg Deppet egyértelműen. A sajtó egy része viszont felkapta a témát, és Depp az Egyesült Királyságban el is vesztett egy fontos rágalmazási pert Rupert Murdoch bulvárlapja, a Sun ellen, amely nyíltan feleségverőnek nevezte a színészt.

A várakozások szerint híres barátok is tanúskodnak majd mindkét oldalon, Heard részéről James Francót és Elon Muskot is a tanúk padjára várják, Depp oldalán pedig Paul Bettany-t idézhetik majd be a Deadline szerint. Az is biztosra vehető, hogy bármi is lesz az ítélet, a vesztes fél garantáltan fellebbez majd, Heard pedig már kilátásba helyezett egy másik, 100 millió dolláros pert Depp ellen az állítólagos bántalmazások miatt.

Heard amúgy a hétvégén arról írt az Instagramon, hogy mindig is szerette Johnnyt, és fáj neki a nagy nyilvánosság:

Johnny azért perelt be engem, mert írtam egy esszét a Washington Postba, melyben elmeséltem a családon belüli erőszakkal kapcsolatos tapasztalataimat. Sosem neveztem meg őt, arról írtam, milyen árat fizetnek a nők, ha felszólalnak egy hatalommal rendelkező férfi ellen. Én még mindig fizetem ezt az árat, és remélem, ha ez az ügy lezárul, tovább tudok lépni, ahogyan Johnny is. Mindig is szerettem Johnnyt, és nagy fájdalommal tölt el, hogy múltbeli közös életünk részleteit a világ előtt kell megélnem.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik