Kultúra

Johnny Depp elmondása szerint egy alkalommal emberi ürüléket talált a hitvesi ágyban

EVELYN HOCKSTEIN / POOL / AFP
EVELYN HOCKSTEIN / POOL / AFP
Azt nem mondta, hogy a neje hagyta ott, de utalásai elég egyértelműek voltak. Hollywood legdöbbenetesebb becsületsértési perében ezúttal maga Johnny Depp tanúskodott Amber Hearddel közös házasságuk és válásuk viharairól.

Johnny Depp tanúskodott az Amber Heard ellen indított becsületsértési perében, a hat tárgyalási napból eddig két napon állt a tanúk padján, és mindkét napon meglehetősen erős mondatok hangzottak el tőle.

Az Entertainment Weekly részletesen beszámolt Depp tanúskodása során elhangzottakról, ami alapján Depp saját magát tartja családon belüli erőszak túlélőjének. Depp a bíróságon arról beszélt, Heardnek meglátása szerint „szüksége van az erőszakra”, ami a semmiből tör ki belőle, Depp pedig egyedül annyit tud vele kezdeni, amit gyerekkorában, éspedig, hogy visszavonul. Gyakori vitákról, veszekedésekről beszélt, amelyekről Depp időnként hangfelvételeket is készített, és amelyek gyakran fizikai erőszakban folytatódtak: Heard megpofozta, taszigálta, távirányítót vágott hozzá, vagy arcon öntötte egy pohár borral, és folyamatosak voltak az ilyen események. Állítása szerint ő soha nem reagált erőszakosan felesége tetteire, és azért maradt vele, mert annak idején az apja is kitartott az anyja mellett, így ő is azt akarta, hogy működjön a házasságuk.

Azt gondoltam, talán képes vagyok segíteni neki, mert az az Amber Heard, akit én ismertem az első egy-másfél évben, nem volt ennyire ellenséges

– fogalmazott. Depp is elmesélte azt az esetet, amiről előzőleg egykori orvosa, David Kipper is vallott: amikor is Depp levágott ujjbegyét kereste az egész személyzet egy 2015-ös veszekedés során, mely Depp szerint a házassági szerződés kapcsán tört ki.

Kapcsolódó
Az egész személyzet Johnny Depp levágott ujját kereste
Végül a konyhában találták meg a hiányzó testrészt.

A hírességek gyakran kötnek ilyet házasságkötés előtt, ebben rögzítve a frigy anyagi kereteit, jellemzően a gazdagabb, híresebb fél kezdeményezésére, aki így próbálja védeni magát egy válási procedúrától, amely során túl sokat veszítene vagyonából. Itt is ez történt, amikor pedig Heard tudomást szerzett a házassági szerződés tervéről, elkezdődött a „kellemetlenkedések és viták sora”, és ennek részeként történt az ominózus ujjbegy-vesztés is.

Korábban több verzió is elhangzott az esetről: Depp egy ideig azt állította, egy forgatási baleset miatt történt a dolog, később pedig, hogy a felesége csapott rá egy vodkásüveggel, és az összetört üveg szilánkjai vágták le az ujja hegyét. Heard ügyvédjei szerint ugyanakkor Depp maga vágta le az ujjhegyét, amelyet sms-ekkel is bizonyítani tudnak. Depp ügyvédei ellenben egy hangfelvétellel érveltek, amely a veszekedés alatt készült, most pedig Depp ismét a vodkásüveges esettel magyarázta a történteket, amikor is Heard a bárpulton támaszkodó kezéhez vágott egy vodkásüveget, ami darabokra tört, ezt követően vette észre Depp, hogy az ujjából kimered a csontja.

Depp arról is beszélt, hogy Amber Heard számtalanszor fenyegetőzött öngyilkossággal veszekedéseik után, hogy így akadályozza meg, hogy Depp elhagyja. De volt ennél erősebb sztorija is: elmondása szerint az egyik vitájuk után 2016 áprilisában emberi ürüléket talált a közös ágyuknak azon az oldalán, ahol Depp szokott feküdni. A színész arról beszélt a bíróságon, hogy egy alkalommal ki akarván használni az alkalmat, amikor Heard a Coachella fesztiválon volt, hogy elhozza közös otthonukból a holmijait, Deppet biztonsági őre arról tájékoztatta, hogy lehet, hogy nem a legjobb az alkalom, ezt pedig az összerondított ágyról készült fotóval illusztrálta. Depp úgy fogalmazott, az eset annyira bizarr és groteszk volt, hogy csak nevetni tudott rajta. Elmondása szerint Heard később a kutyáikra fogta a dolgot, ám Depp, mivel aprócska yorkie-jaik voltak, egyenként nem egészen kétkilósak, meg volt győződve, hogy nem a kutyák voltak.

Depp tanúvallomásában ismét tagadta, hogy valaha bántalmazta volna Amber Heardöt. Arról is beszélt, hogy bármi is lesz a per végeredménye, ő már akkor veszített, amikor Heard vádjai a nyilvánosság elé kerültek, mert mindez élete végéig vele marad majd.

Emlékeztetőül: Depp azért perelte be volt feleségét ötvenmillió dollárra, mert Heard, ugyan Deppet soha meg nem nevezve, de Depp ügyvédjei szerint egyértelmű utalásokat téve kilétére, családon belüli erőszak túlélőjeként írt magáról egy 2018-as, a Washington Post hasábjain megjelent írásában. Depp és Heard 2011-ben, a Rumnapló című film forgatásán ismerkedtek meg, 2015-ben házasodtak össze, 2016-ban viszont Heard már kezdeményezte is a válást, valamint családon belüli erőszak miatt távolságtartást kért Depp ellen, aki Heard szerint fizikailag és verbálisan is bántalmazta őt alkohol és drog befolyása alatt. Johnny Depp minden vádat tagad, ugyanakkor karrierje már így is komoly sebeket kapott a pereskedés nyomán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik