Kultúra

Felavatták az Omega-legenda, Benkő László síremlékét

Biró István / MTI
Biró István / MTI

Másfél évvel halála után avatták fel a Farkasréti temetőben Benkő László, az Omega alapító tagjának síremlékét – írja a Blikk.

Benkő 2020 még október 17-én halt meg, másfél hónappal később, december elején temették el Budapesten számos zenész – köztük az azóta már szintén elhunyt Omega-alapító, Kóbor János – jelenlétében. Most, másfél évvel a temetés után nyerte el Benkő nyughelye végleges formáját, amely egy szintetizátort formáz, és amelyet ma egy katolikus szertartás keretein belül avattak fel a temetőben. Az eseményre több tucat megemlékező érkezett, hogy leróják tiszteletüket az elhunyt zenész előtt. A lap a zenész fiától, Balázstól megtudta, hogy elsősorban a temetői szabályok miatt csúszott ennyi ideig a síremlék elkészülte, egy évet ugyanis eleve várni kellett arra, hogy a föld leülepedjen. Szintén a lapnak Trunkos András, az Omega menedzsere is megszólalt, aki elmondta, a megemlékezés egyszerre volt szívszorító, és kellemesen sztorizgatós, amely szerinte méltó volt Benkőhöz.

Ugyan ő katolikus volt, de azért egy rockzenész, akinek nagyon jó humora volt, szeretett nevetni, történeteket mesélni. Természetesen szívbemarkoló ez az egész, hiszen olyan ez, mint egy második temetés

– nyilatkozta a menedzser.

Kapcsolódó
Meghalt Benkő László, az Omega alapítója
Hosszas betegség után, 77 évesen hunyt el.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik