Kultúra

Tízhónapos unokája után néhány nappal Paul Auster fia is drogtúladagolásban halt meg

Johnny Louis / FilmMagic / Getty Images
Johnny Louis / FilmMagic / Getty Images
A férfit néhány nappal ezelőtt óvadék fejében helyezték szabadlábra.

Alig két hete járta körbe a világsajtót a hír, miszerint a számos díjjal kitüntetett világhírű író, Paul Auster fiát gondatlanságból elkövetett emberöléssel gyanúsítják, hiszen alig tízhónapos gyermekét, Ruby-t heroin- és fentanil-túladagolással szállították kórházba, ahol az életét már nem tudták megmenteni.

Akkor született cikkünkben arról írtunk, hogy a negyvennégy éves Daniel Austernek korántsem ez az első találkozása a törvénnyel, 1996-ban ugyanis egy gyilkossági ügyben hallgatták ki. Ebben akkor nem találták bűnösnek, a nyomozás során azonban fény derült arra, hogy 3000 dollárt lopott el a még élő áldozattól, így egy bírósági per után próbaidővel engedték szabadon.

Kapcsolódó
Drogmérgezésben halt meg egy világhírű regényíró tízhónapos unokája
Az eset még novemberben történt, de csak most vált publikussá.

A New York Times friss anyagát feldolgozó HVG szerint a férfit ezúttal óvadék fejében engedték ki a börtönből, rövidesen azonban egy New York-i metróállomáson

eszméletlenül találtak rá, a kórházba szállítása után pedig hosszan küzdöttek az életéért, csütörtökön azonban végül lekapcsolták a lélegeztetőgépről.

A hatóságok szerint véletlen túladagolás történt.

A tengerentúli lap Ruby halálának néhány új, a szülők vallomásából ismertté vált részletet is közzétett: eszerint mikor a nő elindult otthonról, a kislány még egészséges volt, az apa azonban rövidesen heroint fogyasztott, majd lefeküdt a gyermeke mellé az ágyba. Mikor felébredt, Ruby már eszméletlen volt, és hiába próbálta az opioidok túladagolásakor használt Narcannal újraéleszteni, mégsem járt sikerrel.

A két halálesettel kapcsolatban Paul Auster eddig nem szólalt meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik