Kultúra

Drogmérgezésben halt meg egy világhírű regényíró tízhónapos unokája

EyeEm / Getty Images
EyeEm / Getty Images
Az eset még novemberben történt, de csak most vált publikussá.

Gondatlanságból elkövetett emberöléssel gyanúsítják az elmúlt évtizedekben számos irodalmi díjat bezsebelt, Magyarországon leginkább a 2017-ben megjelent 4 3 2 1 miatt ismert Paul Auster fiát – írja a New York Times.

A cikk szerint a negyvennégy éves Daniel alig tízhónapos lányát, Ruby-t november elsején eszméletlenül találták meg a férfi brooklyni otthonában, a kórházba szállítás után az orvosok pedig már csak a halál beálltát tudták megállapítani.

A szakvélemény szerint a gyerek szervezetében

heroin, illetve az Amerika-szerte a leghalálosabb kábítószernek tartott, fájdalomcsillapítókban is használt fentanil keverékét találták,

az orvosszakértők a lapnak azonban nem számoltak be az eset körülményeiről, hiszen azokat egy éppen futó nyomozás próbálja meg tisztázni.

Daniel Austernek nem ez az első találkozása a törvénnyel: 1996-ban egy gyilkossági ügyben hallgatták ki. Ebben végül semmilyen bizonyítékot nem találtak ellene, arra azonban fény derült, hogy 3000 dollárt lopott el a későbbi elhunyttól, így egy bírósági per eredményeként próbaidőre ítélték.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik