InterCom
Kultúra

Kulka Jánost Nagy Zsolték szorongatják A játszma új előzetesében

Előzetes és premierdátum érkezett az új magyar kémfilmhez: A játszmát június 9-én mutatják be a hazai mozikban az InterCom forgalmazásában. A játszma az itthon és külföldön is kultfilmmé vált A vizsga folytatása, az ikonikus thriller karakterei Kulka János, Nagy Zsolt, Hámori Gabriella és Scherer Péter alakításában térnek vissza a vászonra. Staub Viktória új főszereplőként csatlakozott a csapathoz.

Ez az első film, amelyben Kulka a 2016-os sztrókja után először játszik nagyobb szöveges szerepet. Köbli Norbert, a film forgatókönyvírója korábban elmondta, hogy a sztrókot beleírták a filmbe is, karaktere ugyanezen esik át, és azt is hangsúlyozta, hogy Kulka nélkül nem készítették volna el a filmet. A színész keményen dolgozott a forgatáson, amelyet igazoi erőpróbának nevezett, nem kért dublőrt sem. 

A játszma története 1963-ban játszódik, Budapesten. Az állambiztonság tisztje, Jung András (Nagy Zsolt), élete tökéletes: boldogan él feleségével, Évával (Hámori Gabriella) és az egyetlen dolog, ami előléptetését hátráltatja, egy versengő kolléga, Kulcsár (Scherer Péter). Amikor felbukkan a múltból egy lezáratlan ügy kapcsán a legendás kém, Markó Pál (Kulka János), fordulat fordulatot követ és kezdetét veszi egy könyörtelen párharc, ahol senki és semmi nem az, aminek látszik, és egyetlen emberi gesztus az életedbe kerülhet.

A játszma a Nemzeti Filmintézet támogatásával, a Film Positive gyártásában készült. Producere Lajos Tamás (Örök tél, A berni követ, Apró mesék), rendezője Fazakas Péter (Árulók, Szabadság – Különjárat), a forgatókönyvet Köbli Norbert (Örök tél, Trezor, A berni követ, A vizsga) írta. A játszma operatőre Nagy András (Örök tél, Félvilág), vágója Kovács Zoltán, zeneszerzője Asher Goldschmidt, látványtervezője Vinnai Petra, jelmeztervezője Kemenesi Tünde.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik