Kultúra

Bár már leforgatták, újabb százmilliós támogatást kapott az 1,6 milliárdból készített Hadik-film

Szigetváry Zsolt / MTI
Szigetváry Zsolt / MTI

383 millió forintos támogatást szavazott meg a Nemzeti Filmintézet (NFI) a Hadik Andrásról szóló magyar történelmi kalandfilm számára – derült ki az NFI honlapján közzétett adatokból. Az újabb anyagi segítségről a Filmszakmai Döntőbizottság április 5-én döntött – hónapokkal azután, hogy a tavaly szeptemberben megkezdett forgatásokat a tervek szerint idén januárban már befejezték.

Az NFI korábban sem bánt szűkmarkúan, ha a Hadikról volt szó: tavaly májusban bejelentették, hogy 1,6 milliárdos támogatást kap a film, amely a híres huszártiszt berlini portyájának történetét meséli el. A Hadikot Szikora János készíti, akit technikai rendezőként Dyga Zsombor segít. Hadik Andrást Trill Zsolt játssza, mellette olyan színészek tűnnek fel, mint Szabó Győző, Molnár Áron, Horváth Lili, Julia Jakubowska, Reviczky Gábor vagy Trokán Péter 

Az NFI a héten kifejezetten bőkezű a támogatásokkal: hétfőn derült ki, hogy minden idők legdrágább magyar filmje, a Petőfit középpontba állító Most vagy soha! újabb 200 milliós támogatást kapott a 4,6 milliárd mellé.

Kapcsolódó
1,6 milliárdból készül a Hadik című huszármozi
Rég vár a magyar filmszakma egy győzedelmes, nagy büdzséjű történelmi filmet, Szikora János csinálhatja meg.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik